3. august 2021
- Det er rigtigt, at vores nye anlæg kører godt. Og det er dejligt, at vores omgivelser lægger mærke til det, fortæller Leon Sloth Skovbo, der er direktør for Avista Green. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

- Det er rigtigt, at vores nye anlæg kører godt. Og det er dejligt, at vores omgivelser lægger mærke til det, fortæller Leon Sloth Skovbo, der er direktør for Avista Green. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nabo-ros til Avista Green

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nabo-ros til Avista Green
Kalundborg - 15. juni 2021 kl. 05:54
Af Ulrik Reimann

Det lugtede jævnligt af olie, dengang Avista Green hed Dansk Olie Genbrug. Også tiden under navnet Avista Oil var præget af lugtgener, som generede naboerne.

Men med Avista Greens nye, større og sikrere anlæg med en årlig kapacitet på 100.000 tons spildolie er der virkelig sket noget med lugten fra oliegenbrugsvirksomheden på Juelsmindevej i Kalundborg. Den er nu så godt som forsvundet, fortæller olie-virksomhedens naboer til begge sider.

I vestlig retning ligger havnekontoret, hvor havnedirektør Bent Rasmussen har lagt mærke til, at Avista Green har fået rigtig godt styr på det nye produktionsanlæg, så man stort set ikke kan lugte virksomheden nu:

- Kun når de lukker op for anlægget, kommer der en lugt i en kort periode, nævner havnedirektøren.

Samme positive melding lyder fra Slagelsevej, hvor bestyrelsesmedlem Hermann Hansen fra Kalundborg Lyngs Beboerforening også kan konstatere, at Europas mest avancerede spildolieraffinaderi er en stor fordel for lugt-niveauet:

- Jeg er helt enig med Bent Rasmussen. Der lugter kun sjældent nu, og når der skal udføres service på anlægget, hvor det lukkes op, så ffår vi et praj i forvejen. Samme ordning har vi med Novo, som også kan lugte en gang imellem.

Hermann Hansen fortæller, at samarbejdet om at eliminere lugtgener har kørt godt mellem borgere og de store virksomheder:

- Det skal virksomhederne have ros for, mener Hermann Hansen..

Leon Sloth Skovbo, der er direktør for Avista Green, fortæller, at han er meget glad for nabo-roserne:

- Det er rigtigt, at vores nye anlæg kører godt, og det er dejligt, at vores omgivelser lægger mærke til det, siger han.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk