26. september 2020
Mor og søn i 5-på-stribe: Seria Baunegaard og Nicholas Hole dyster. Til højre ses Peter Michaelsen, koordinator og hovedansvarlig for de succesfvulde spildage på biblioteket i Ubby. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Mor og søn i 5-på-stribe: Seria Baunegaard og Nicholas Hole dyster. Til højre ses Peter Michaelsen, koordinator og hovedansvarlig for de succesfvulde spildage på biblioteket i Ubby. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når spil er historiske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når spil er historiske
Kalundborg - 15. februar 2020 kl. 13:45
Af Bjarne Robdrup

De ældste spil er fra jernalderen og de yngste er blot få årtier gamle. Og aldersmæssigt tiltrækker spildagen alle generationer.

*
Kalundborg Biblioteker og Hvidebæk Lokalråd med koordinator Peter Michaelsen i front har i den grad ramt rigtigt med »opfindelsen« af Byg Bro med Brikker, spildage på biblioteket i Ubby. Spildagene er der to af om året. Den første i vinterferien, den anden i efterårsferien.

Her inviteres alle til spildag »med kendte og nye spil, tag selv-buffet - og pizza til slut. For børn og voksne fra 8 år«, som arrangørene udtrykker sig. Og alle generationer stiller op her. Nogle til mølle og dam, andre til eksempelvis 5-på-stribe, Wings, Othello og Go. Ældste spil på brættet er hnefatafl (sådan staves det) fra jernalderen, 400 år efter Kristus, opfundet i Norden og ført til Romerriget for siden at vende tilbage med vikingerne. Og fra den nye tid er David Smiths Trax (1980) eller Unlur fra samme tid. Det er spil fra New Zealand. Peter Michaelsen: - Det handler om at inspirere, og , måske ikke mindst, at samle familierne. For det er jo det, brætspil kan. Og der er kvikke folk til at fortælle om regler i alle spillene - før det går løs.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk