24. marts 2019
Bent Fabricius-Bjerre - her i selskab med Trine Pallesen og trioen De Græd - er klar til ­Lykkebjerg i september.  Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Bent Fabricius-Bjerre - her i selskab med Trine Pallesen og trioen De Græd - er klar til ­Lykkebjerg i september. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musik-ikon på Lykkebjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik-ikon på Lykkebjerg
Kalundborg - 21. juni 2017 kl. 15:34
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han har givet os Alley Cat, temaet til Olsen-Banden og - Matador. Tre blandt uendeligt mange.

92-årige Bent Fabricius-­Bjerre debuterede som musiker i 1938. Til næste år er det 70 år siden og aktiv - det er han stadig.

10. september sætter Bent Fabricius-Bjerre sig til klaveret på scenen på Lykkebjerg ved Reerslev for sammen med skuespilleren Trine Pallesen (vokal) og trioen De Græd (det hedder de!) at levere en koncert, som gæsterne ikke glemmer lige med det første. Det er, alt andet lige, måske det største navn, Gitte og Niels Henrik Nielsen på Lykkebjerg har trukket til Vestsjælland.

Hans musikalske meritter beretter i den grad til den ikon-status, han har opnået. Dels fordi han har bevæget sig indenfor stort set alle musikalske retninger i et internationalt lydbillede, dels fordi han stadig er aktiv og ikke »nøjes« med at give sit store publikum alle de klassiske ørehængere, han skrev tilbage i 1960'erne og senere.

I 2004 udgav han således popalbummet Jukebox, sammen med Remee og Infernal. Den blev - også - et hit og scorede rigtigt højt på diskotekerne i USA.

Der kan skrives bøger - og det er der også blevet - om musikeren, komponisten og forretningsmanden Bent Fabric, som han er kendt under i USA, hvor han scorede en topplacering med Alley Cat på Billboards hitliste i 1962.

Der er let forhøjede billetpriser 10. september, hvor gæsterne også skal spise først. Samme aften forventer Gitte og Niels Henrik at kunne indvie en ny terrasse omkring spillehuset.

Fredag den 27. oktober spiller Mathilde Falch på scenen på Jyderupvej 87 sammen med sit band. Mathilde Falch, 27, har skrevet sange og sunget i en årrække. Hun har udgivet tre albums og en EP, og er, næppe overraskende for mange, datter af sanger og skuespiller Michael Falch.

Allerde nu kan der købes billetter til begge arrangementer. Til koncerten med Mathilde Falch kan der både købes spisebilletter og koncertadgang separat.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk