24. juli 2019
"Junglebogen" i 2014.
gallery icon

Se billedserie

"Junglebogen" i 2014.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musicalforeningen Musa har lukket og slukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musicalforeningen Musa har lukket og slukket
Kalundborg - 16. februar 2019 kl. 10:01
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Musicalteatret Musa, der siden 1992 har eksisteret i Kalundborg og i den gamle Hvidebæk Kommune og har opført en række kendte musicals i amatørteater-form, er på en ekstraordinær generalforsamling blevet nedlagt, oplyser forhenværende formand Brian Petersen, der har stået i spidsen i fire år.

- På grund af sygdom, arbejdspres og små børn var det ikke muligt for bestyrelsen af fortsætte, og vi kunne desværre ikke samle en ny bestyrelse, sige Brian Petersen.

Han kom med i bestyrelsen for syv år siden, hvor den var blevet helt rekonstrueret. Et par gange på de syv år har det været nødvendigt at droppe planen om at sætte årets musical op på grund af mangel på aktører, instruktion og praktisk arbejdskraft, blandt andet musicalen »Pinocchio«.

Et år måtte Brian Petersen træde til og redde foreningens økonomi ved at udlåne 30.000 kr. - penge som senere blev betalt tilbage, oplyser den tidligere formand.

På den ekstraordinære generalforsamling blev det besluttet, at Musas tilbageværende økonomiske midler, ifølge Brian Petersen 7000-8000 kr., og en stor mængde kostumer og kulisser fra de mange forestillinger i Kalundborg Hallerne, blandt andet »Cyrano«, »Jesus Christ Superstar« og »Cabaret«, overgår til Kalundborg Amatør Teater, KAT.

I forvejen har de to foreninger tradition for samarbejde - flere aktører og kulisse-byggere har været med begge steder, der har været udveksling af lys- og lydudstyr og af kostumer.

- I mere end 25 år har Musa samlet mange kostumer og kulisser, som vi har haft liggende i kælderen under Bregninge Plejehjem. Det er en ordentlig mundfuld for KAT, men heldigvis har de sagt ja tak.

- Det er meget vemodigt at lukke og slukke for Musa, men jeg er glad for, at kostumerne og kulisserne nu kan leve videre i KAT, siger Brian Petersen, der har spillet med i flere KAT-forestillinger og har hjulpet som frivillig.

I 2014 opførte Musa »Junglebogen« i Kalundborg Hallerne og i 2016 »Elverkongens krone«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk