20. juli 2019
Flotte kostumer i Musas opsætning af »De tre Musketerer« i Kalundborg Hallerne.
gallery icon

Se billedserie

Flotte kostumer i Musas opsætning af »De tre Musketerer« i Kalundborg Hallerne.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musical-forenings mange kostumer lever videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musical-forenings mange kostumer lever videre
Kalundborg - 20. februar 2019 kl. 10:03
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg Amatør Teater, KAT, har - efter nedlukningen af Musicalteatret Musa i Kalundborg - overtaget foreningens store lager af kostumer, kulisser og teknisk udstyr fra forestillingerne gennem mere end 25 år.

- Nogle af Musas opsætninger var jo kæmpestore med professionel instruktion og scenografi, hvor de overhalede forestillingerne i KAT i størrelse, siger KAT-formand Jakob Hedeboe.

Kostumer, kulisser og teknisk grej har stået opmagasineret i kælderen under Bregninge Plejecenter, og repræsentanter fra KAT har været på besøg og har dannet sig et indtryk.

- Der er virkelig meget, især kostumer, og i forvejen har vi meget selv i KAT-Huset og på vores lager på Rynkevangen. Så nu skal vi stille og roligt gennemgå kostumerne for at finde ud af, hvad vi kan bruge, og hvad der skal gives videre til genbrug, siger næstformand i KAT, Klaus Ødegaard.

- Der er meget arbejde i det her, og det er jo frivillig arbejdskraft, så vi håber på en god dialog med Kalundborg Kommune, så vi får en god, lang periode til at rydde kælderen på plejecentret, siger Klaus Ødegaard.

Musa, oprindeligt Musikalsk Samarbejde, blev grundlagt af lærer ­Vibeke Wolffbrandt i sæsonen 1988/1989 i den gamle Hvidebæk Kommune som en del af ungdomsskolen. Med tiden kom Hvidebækkoret også med i selvkomponerede musicals.

I 1992 opførte Musa for første gang en klassiker, Rodgers & Hanmersteins »Oklahoma«, og i de følgende år kom en række af de store musical-klassikere som »Spillemand på en tagryg«, »Oliver Twist«, »Skatteøen«, »Bloody Mary«, »Cabaret«, »Trold kan tæmmes«, »De tre Musketerer« og »Troldmanden fra Oz«.

Forestillingerne blev opført i Kalundborg Hallerne og på Casa Danica. Undervejs har der været professionel instruktion fra skuespillerne Peter Zhelder og Brian Kristensen.

På en ekstraordinær generalforsamling for nylig blev det besluttet, at Musas tilbageværende økonomiske midler, 7000-8000 kr., og kostumer, kulisser og teknisk udstyr overgår til KAT.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk