13. juni 2021
Motorvejsbyggeriet ved regstrup pågår i øjeblikket. Men en ny trafikplan kan betyde, at Kalundborg om få år får motorvej helt til byen. Foto: Mik
Motorvejsbyggeriet ved regstrup pågår i øjeblikket. Men en ny trafikplan kan betyde, at Kalundborg om få år får motorvej helt til byen. Foto: Mik
Foto: Christian Mikkelsen FOTO: MIK.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvej: - Nu kan Kalundborg godt lægge champagnen på køl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorvej: - Nu kan Kalundborg godt lægge champagnen på køl
Kalundborg - 24. januar 2019 kl. 10:05
Af Bjarne Robdrup

Kalundborg Kommune har sammen med byens største virksomheder kæmpet for at få en motorvej til bygrænsen, og nu kan kommunen ifølge medlem af Folketingets transportudvalg Villum Christensen (LA) godt lægge champagnen på køl.

- Det er min forventning, at regeringen i næste uge kan lægge en trafikplan frem, den første i 10 år, som siger ja til motorvej til Kalundborg og motorvej mellem Rønnede og Næstved. To gode projekter, et flertal på Christiansborg kan støtte op omkring, siger Villum Christensen.

Villum Christensen præsenterede onsdag planud- kastet på vegne af regeringen, og han kan »ikke forestille sig, at der ikke er flertal for den«.

Men om planen kan nå gennem Folketingets lovapparat til vedtagelse inden et kommende folketingsvalg, kan Villum Christensen ikke sige noget om.

- Det bør det kunne, mener han.

Hvis forslaget først lægges frem efter et valg, og regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti kommer i mindretal, er I afhængige af stemmer fra andre?

- Jeg er overbevist om, at Socialdemokratiet støtter motorvejsprojektet til Kalundborg, ligesom de støtter byggeri af motorvej mellem Næstved og Rønnede, siger Villum Christensen.

Han forventer, at projekterne sættes i gang i 2020/2021.

Nordvestnyt har forsøgt at indhente en kommentar fra transportordfører for Socialdemokratiet, Rasmus Prehn, men det har ikke været muligt.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk