24. april 2019
Louise Sommer er mor til 9-årige William Sommer, der lider af angst. Hun mener ikke, at informationen fra Kalundborg Kommune om mulige tilbud til William har været god nok. Privatfoto
Louise Sommer er mor til 9-årige William Sommer, der lider af angst. Hun mener ikke, at informationen fra Kalundborg Kommune om mulige tilbud til William har været god nok. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor til angstramt barn: - Kommunen skulle have nævnt tilbuddet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor til angstramt barn: - Kommunen skulle have nævnt tilbuddet
Kalundborg - 18. juli 2018 kl. 13:22
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag aften kørte nyhederne på TV2 et indslag om 9-årige William Sommer fra Gørlev, der siden sidste år har lidt af angst. Af indslaget fremgik det, at Kalundborg Kommune ikke har et tilbud til børn med angst. Men det har kommunen, siger Mette Heidemann, direktør i Kalundborg Kommune.

- Man kan få samtaler hos en psykolog, og vi har dagbehandlingstilbud, der er lidt mere omfattende, siger hun.

Hvordan kan det så være, at TV2 kommer frem til, at Kalundborg ikke har et tilbud?

- Det kan jo være definitionen af, hvad et tilbud er. Det er rigtigt, at vi ikke har et akut tilbud eller en decideret matrikel, hvor angstramte børn kan komme hen. Men der er de tilbud, som jeg nævnte, siger hun.

Louise Sommer er mor til William. Hun tager i skole med ham hver dag, fordi han ikke kan klare at være væk fra hende i længere tid. Det har blandt andet medført, at hun har måtte stoppe sit fleksjobforløb og gå på kontanthjælp. Hun har ikke tid til at komme i arbejdsprøvning, som fleksjobforløbet kræver.

For at få hjælp til William har hans familie af egen lomme betalt to behandlingsforløb. Via kontakt med PPR (Pædagogisk Psykologis Rådgivning, red.) i Kalundborg fik Louise Sommer at vide, at hun kunne forhøre sig hos en sagsbehandler om tilskud til psykologbehandling, eller at hun kunne henvende sig til egen læge.

- Jeg valgte det sidste, men der fik jeg at vide, at der var 100 procent egenbetaling på psykologbehandlingen, fortæller hun.

Louise Sommer føler derfor ikke, at kommunen har informeret dem godt nok om tilbudsmulighederne.

- Vi er ikke blevet oplyst om, at det er de her muligheder. Vi har ikke hørt om, at William kunne være berettiget til hjælp, siger hun.

Da angsten var værst, var William helt ude af skolen. Det var i oktober/november sidste år. I december kunne han kun være i skole i nogle minutter af gangen.

- Derfor var vi også nødt til at finde hjælp til ham her og nu. Vi kunne ikke vente. Men jeg undrer mig også over, at der ikke var nogle alarmklokker, der ringede et sted, da William ikke var i skole i så lang tid, siger Louise Sommer.

Williams behandling har indebåret fem gange af det, der hedder tankefeltterapi. Her kostede hver terapigang 2.700 kroner. I dag får han hjælp af en psykoterapeut. Det har hjulpet, og William er ifølge Louise Sommer nået langt.

Hun havde gerne set, at Kalundborg Kommune havde kunne tilbyde ham, at deltage i et såkaldt Cool Kids-program. Det er et angstbehandlingsprogram, som der tilbydes i flere kommuner, bare ikke i Kalundborg.

- Når man læser om det, fremgår det, at det er noget af det, der virker bedst. Derfor undrer det mig, at alle kommuner ikke har Cool Kids-programmet, siger Louise Sommer.

Det bliver der dog også ændret på i Kalundborg, fortæller Mette Heidemann.

- Vi kommer til at uddanne nogle af vores psykologer i Cool Kids-programmet. På den måde bliver vi bedre til noget af det, der virker andre steder, siger hun.

Kommunen har også gang i et andet initiativ omkring børn og angst, der finansieres gennem satspuljemidler.

- Vi har søgt og fået tislkud til et projekt, der skal føre til hurtigere udredning og bedre sammenhæng mellem det regionale og kommunale behandlingssystem, fortæller Mette Heidemann.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk