2. juni 2020
Jeanette Witthøft og hendes datter Elisabeth aftalte at lade sig klippe og donere »hestehalerne«.
gallery icon

Se billedserie

Jeanette Witthøft og hendes datter Elisabeth aftalte at lade sig klippe og donere »hestehalerne«.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor og datter donerer de lange lokker til parykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor og datter donerer de lange lokker til parykker
Kalundborg - 04. oktober 2019 kl. 20:03
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeanette Witt­høft og hendes datter Elisabeth på 13 har i meget lang tid haft langt hår, og de har længe talt om, at nu skulle lokkerne snart ryge - men ikke bare klippes af og smides ud.

- Nej, for når man har så langt hår som os, så kan håret nemlig doneres og laves om til parykker. Så da vi allerede for et års tid siden begyndte at snakke om at lade lokkerne falde, så blev vi alligevel enige om, at de lige skulle blive lidt længere, fortæller Jeanette Witthøft.

Men så blev det forleden besluttet, at nu skulle det være. Tiden blev bestilt til mor og datter hos Helle Guldberg Christiansen fra Salon Guldberg i Kalundborg.

Parykker til unge

»Halerne« bliver sendt til Toftild i Aalborg, som har specialiseret sig i at fremstille parykker til hovedsageligt unge under 24 år, som af forskellige årsager har mistet deres hår. Ikke kun som resultat af kræftbehandling, men også på grund af andre sygdomme som for eksempel lupus og alopecia.

Toftild modtager hestehaler på mindst 30 centimeter, og håret må ikke være kemisk behandlet. Det vil sige, at det må ikke være permanentet eller farvet. Behandlet hår mister nemlig elasticiteten og bliver porøst, og det behandlede hår vil derfor ikke egne sig til fremstilling af parykker.

- Vi er glade for, at vi kan hjælpe andre, så de også kan prøve at have langt hår, lyder det fra Elisabeth og Jeanette Witthøft, der begge sender over 50 centimeter hår til Toftild i Aalborg.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk