19. august 2019
Røsnæs og Kattegat - skal Danmark overhovedet have en forbindelse? Det - og konsekvenserne for Røsnæs - er til debat mandag aften.
Røsnæs og Kattegat - skal Danmark overhovedet have en forbindelse? Det - og konsekvenserne for Røsnæs - er til debat mandag aften.
Foto: Jakob Erhardt Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møde om Røsnæs og ny bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møde om Røsnæs og ny bro
Kalundborg - 21. februar 2019 kl. 21:05
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inden for de nærmeste fire måneder er der Folketingsvalg. Man kunne forestille sig, at en tværgående Kattegat-forbindelse vil blive et af de emner, der kommer til at præge den politiske debat. Men det er jo ikke sikkert, at det smukke Røsnæs, som foreningen Nej til Motorvej på Røsnæs slås for at fritage, får en central rolle i debatten.

Og det er baggrunden for det politiske møde med debat og information, som foreningen har taget initiativ til på mandag aften i Røsnæs Forsamlingshus på Søbakkevej 7 i Ulstrup.

Mødet har fået overskriften »Røsnæs og Kattegatforbindelsen«.

- Baggrunden for mødet er, at spørgsmålet om en Kattegatforbindelse og dens linjeføring spiller en større rolle her på Kalundborgegnen og især på Røsnæs end i den almindelige politiske debat. Derfor vil vi gerne give de politiske beslutningstagere mulighed for at komme til orde, før emnet drukner i den almindelige debat i en kommende valgkamp, begrunder initiativtagerne.

Panelet kommer til at bestå af repræsentanter for de partier, der er repræsenteret i Folketinget. Der er tilsagn fra Jacob Jensen, V, Jonas Ghiyati, SF, Eva Flyvholm, Enhedslisten, Rasmus Horn Langhoff, Socialdemokratiet, Jeppe Hedegaard Sørensen Peulecke, Radikale, Jesper Hansen, Konservative, Jeppe Jacobsen, DF, Lars Birger Nielsen (»Bisserupfiskeren«), Alternativet. Arrangørerne afventer svar fra Laura Lindahl, Liberal Alliance.

Mødet vil blive indledt med, at John Holten-Andersen, der er medlem af bestyrelsen i »Nej til motorvej på Røsnæs«, giver en kort redegørelse for broforbindelsens konsekvenser for halvøen Røsnæs på baggrund af den screening og øvrige officielle dokumenter, der foreligger.

Derefter får hver paneldeltager fem minutter til at forelægge sine holdninger til en mulig fast Kattegatforbindelse, dens nødvendighed eller det modsatte - og så er der spørgsmål.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk