1. juni 2020
Misteltenen er en halvsnylter, der via naturen spredes af fugle, men det er også populært selv at gro mistelten på træer i ens egen have. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Misteltenen er en halvsnylter, der via naturen spredes af fugle, men det er også populært selv at gro mistelten på træer i ens egen have. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mistelten-mysterium er måske blevet løst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mistelten-mysterium er måske blevet løst
Kalundborg - 25. marts 2020 kl. 19:03
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knud og Ketty Larsen.

Det kan være det korte svar på, hvorfor pensioneret botaniker Hans Guldager Christiansen for nogle uger sider kunne gå rundt i Kalundborg by og finde et hav af mistelten, som beskrevet i Nordvestnyt den 3. marts. Ægteparret Knud og Ketty Larsen, der drev en planteskole på Slagelsevej, var nemlig deciderede eksperter ud i den julemindervækkende halvsnylterplante.

Verdensmestre i mistelten

De havde arbejdet med mistelten i mere end 50 år og stod endda bag hjemmesiden Mistelten.dk, der dog ikke længere er aktiv.

- Jeg har forstået, at de var en slags verdensmestre i mistelten, siger Hans Guldager Christiansen.

Han har fået flere henvendelser på artiklen, både fra folk der ville berette om, hvor han også kunne finde mistelten, men også fra flere, der omtalte Knud og Ketty Larsen. Inden henvendelserne havde han ikke hørt om mistelteneksperterne.

- Jeg kan forstå, at de var særligt gode til at sætte mistelten på paradisæbletræer. Så dem er der formentlig rigtig mange, der har stående rundt omkring, siger Hans Guldager Christiansen.

Man kan stadig gå ud og lede efter mistelten. De bliver en del sværere at se, når der kommer blade på træerne.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk