23. september 2020
Birkegårdens to charmerende og meget tamme kunekune havde travlt med at blive ministerkløet bag ørene..Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Birkegårdens to charmerende og meget tamme kunekune havde travlt med at blive ministerkløet bag ørene..Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministers grisefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministers grisefest
Kalundborg - 14. september 2020 kl. 19:34
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der findes ikke mange Kunekune-grise i Danmark. Kunekuner er små, sjældne, farverige og ekstremt tamme svin fra New Zealand. To af dem lever - og har det godt! - i Birkegårdens Haver, hvor kulturminister Joy Mogensen (S) fik noget af en velkomst af de små storskrydende basser, da ministeren kiggede forbi mandag.

. Jeg har aldrig mødt tamme grise før. Grise plejer at stikke af, måske fordi de tror, de skal slagtes, sagde ministeren og slog en latter op.

Joy Mogensen fik lejlighed til at hilse på de fleste af Birkegårdens dyr i parken - og var ganske betaget.

- Det er jo nogle vidunderlige omgivelser, dyrene lever i. Jeg kan godt forstå, at gæsterne - og ikke mindst børnene - er betagede.

Allerede under det kaffebord, der indledte det timelange besøg, forklarede ministeren, hvorfor Slots- og Kulturstyrelsen har givet afslag på corona-støtte til Birkegårdens Haver.

Omkring 40.000 besøgte Birkegården sidste år.

- Og noget kan tyde på, at det bliver endnu bedre i år. Det er vi naturligvis meget taknemmelige for i et år med restriktioner, og hvor vi ikke kan imødese støtte fra regeringen, siger Merry og Finn Sørensen.

- Der er nogle konkrete retningslinjer - og en række betingelser, som skal være til stede, for at komme i betragtning. Men jeg har på den anden side stor forståelse for, at så mange mennesker har lyst til at besøge - og lade sig betage - af Birkegårdens smukke haver. Det har været en lærerig dag, sagde Joy Mogensen til Merry og Finn Sørensen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk