17. september 2019
Det trækker ud med en undersøgelse af brandsikkerheden på plejeboliger i Kalundborg Kommune. Undersøgelsen er omfattende forklarer kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen. Foto: Per Christensen
Det trækker ud med en undersøgelse af brandsikkerheden på plejeboliger i Kalundborg Kommune. Undersøgelsen er omfattende forklarer kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister kritiserer Kalundborg Kommune for manglende svar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister kritiserer Kalundborg Kommune for manglende svar
Kalundborg - 21. marts 2019 kl. 13:36
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På baggrund af en dødsbrand i et plejecenter i Allingåbro på Djursland sidste år krævede Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i oktober 2018, at alle kommuner skulle undersøge, om kommunernes plejeboliger levede op til kravene for brandsikkerhed. Tidsfristen for denne undersøgelse var den 1. februar, men 11 kommuner har endnu ikke svaret. Her i blandt Kalundborg Kommune. Det får ifølge TV2 ministeren til at true med Ankestyrelsen.

- Det er under al kritik, at flere kommuner slet ikke har reageret på ministeriets henvendelser om undersøgelsen. Det har de pligt til, og jeg ser mig derfor nødsaget til nu at inddrage Ankestyrelsen i sagen. Brandsikkerhed er simpelthen for alvorligt til, at kommunerne bare kan ignorere det, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) til TV2.

Kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen erkender, at Kalundborg Kommune endnu ikke har svaret ministeriet, men afviser at det skyldes man har ignoreret henvendelsen.

- Det er naturligvis ikke godt nok, at vi ikke kan svare en anden myndighed rettidigt. Det er vi forpligtede til. Men det har ikke været helt enkelt at indhente de nødvendige oplysninger, siger kommunaldirektøren.

- Jeg skal ikke kunne svare på, hvorfor nogle kommuner har haft lettere ved at løfte den opgave end vi har. Men i Kalundborg Kommune er det ikke bare oplysninger, som vi har kunne hente ned fra et ringbind. Vi har måtte rundt i kommunen og se på både kommunale og private plejeboliger, og den slags tager tid, fortsætter Jan Lysgaard Thomsen.

Kommunaldirektøren understreger, at han forventer at sikkerheden er i orden på kommunens plejeboliger.

- Jeg antager at plejeboliger i Kalundborg Kommune er forsvarligt anlagt og lever op til de krav der stilles om brandsikkerhed, men jeg kan ikke garantere. Det er det som denne undersøgelse skal fastlægge, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk