23. juli 2019
- Det er dejligt at møde så mange glade mennesker, sagde transportminister Ole Birk Olesen (LA), inden han tog sig at af skære motorvejskagen ud. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

- Det er dejligt at møde så mange glade mennesker, sagde transportminister Ole Birk Olesen (LA), inden han tog sig at af skære motorvejskagen ud. Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister fik kage og ros på Novo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister fik kage og ros på Novo
Kalundborg - 15. marts 2019 kl. 16:28
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) og Folketingsmedlem for Venstre, Jacob Jensen, var lutter smil - og de var langtfra de eneste synligt glade og veltilfredse personer ved det ministermøde med motorvejskage, som foregik på Novo Nordisk i Kalundborg fredag eftermiddag. I mødet deltog Kalundborg-folk fra industri og uddannelse, hvorfra der lød mange pæne ord til den politiske delegation for den store infrastrukturaftale, hvor regeringen og Dansk Folkeparti blandt andet afsætter 1,8 milliarder kroner til færdiggørelsen af Kalundborg-­motorvejen helt frem til Tømmerup-rundkørslen.

- Det er en stor dag og en dejlig dag, lød det fra Novozymes' Jesper Haugaard, vice president for EMA-operations, og Novo Nordisk's produktionsdirektør Michael Hallgren var ikke mindre begejstret:

- Jeg er glad og optimistisk og tror på, at aftalen vil bestå og blive gennemført, hvilket har vakt stor glæde i det lokale erhvervsliv, sagde produktionsdirektøren, som glæder sig over, at 15-20 års indsats for en motorvej nu er blevet hørt og har båret frugt.

Ole Birk Olesen, som ikke tidligere har oplevet Kalundborg-industrien på tæt hold, var imponeret og mener, at en motorvej er en nødvendighed for at understøtte de gode lokale initiativer. Ministeren tillod sig også at kigge lidt ud i fremtiden for Kalundborg:

- Med en Kattegatforbindelse vil Kalundborg for alvor komme til at ligge midt i smørhullet, sagde Ole Birk Olesen, som også havde en melding om linjeføringen:

- Forbindelsen skal ikke køre ud i et natur 2000-område, den skal derimod begynde før, sagde han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk