17. oktober 2021
Daginstitutionerne i Kalundborg Kommune vil opnå minimumsnormeringer fra 2023, fastslår budget­aftalen. Det betyder også mere pædagogisk personale. Foto: Søren Kjeldgaard
Daginstitutionerne i Kalundborg Kommune vil opnå minimumsnormeringer fra 2023, fastslår budget­aftalen. Det betyder også mere pædagogisk personale. Foto: Søren Kjeldgaard
Foto: Søren Kjeldgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minimumsnormering gennemføres fra 2023

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minimumsnormering gennemføres fra 2023
Kalundborg - 23. september 2021 kl. 11:34

Der er, ikke uventet, glæde i forligskredsens fem partier over, at Kalundborg Kommune »indhenter det tabte« - i forhold til flere andre kommuner - på daginstitutionsområdet.

Partierne har nemlig, med egne ord, aftalt, at alle statsmidlerne til bedre normering og den øgede forældrebetaling skal gå ubeskåret til ansættelse af pædagogisk personale i kommunens daginstitutioner. Det kommer til at betyde, at Kalundborg Kommune indfører minimumsnormeringer allerede fra 2023, og det stiller Kalundborg lige, eller bedre, i forhold til flere andre kommuner i regionen. Den tekniske del af økonomien bag det resultat betyder, at der også bliver ansat betragteligt flere.

Socialområdet er presset grundet et stigende antal borgere med brug for kommunens hjælp. »For at sikre den gode service, kommunen yder til den enkelte, er det derfor nødvendigt at skrue op for budgettet på voksen/specialområdet med hele 12,3 millioner kroner i 2022 kombineret med en tidlig indsats. Derudover nulstilles områdets økonomi fra årsskiftet, så det store oparbejdede underskud i 2021 ikke skal tilbagebetales«, konkluderer budgetaftalens partier.

BR

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk