27. september 2020
I forbindelse med Vesterbjerggård Børnehus og Børnehaven Hækkemosen sammenlægning, er Vesterbjerggård Børnehus blevet bygget om med moderne lokaler, der rummer vuggestue. Foto: Mie Neel
I forbindelse med Vesterbjerggård Børnehus og Børnehaven Hækkemosen sammenlægning, er Vesterbjerggård Børnehus blevet bygget om med moderne lokaler, der rummer vuggestue. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindre plads pr. barn i ny institution

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindre plads pr. barn i ny institution
Kalundborg - 07. april 2019 kl. 11:23
Af Anna Egeris Karstoft

Den 1. januar blev de to daginstitutioner Vesterbjerggård Børnehus og Børnehaven Hækkemosen i Snertinge lagt sammen til én under navnet Snertinge Børnehus.

Tre måneder efter sammenlægningen konstaterer pædagogisk teamleder i den nye institution Lis Pedersen og en ansat pædagog, at sammenlægningen har betydet mindre plads per barn og flere konflikter. Særligt de børn, der i forvejen var udfordret, har fået det sværere, lyder det.

Den nye institution har til huse i Vesterbjerggård Børnehus' gamle lokaler i en tre­længet gård på Lønnevej 5A. For at kunne rumme de nu i alt 85 børn er gårdens tredje længe, der tidligere har huset et jobcenter, blevet inddraget og ombygget til formålet.

Længen rummer institutionens 15 vuggestuebørn. De to andre længer, der tidligere husede Vesterbjerggård Børnehus' 50 børn, rummer i dag hele 70 børnehavebørn, og det er tæt på børnehavens maksimale kapacitet, der ifølge Lis Pedersen rent fysisk ligger på 72 børn.

- Jeg ved ikke, hvad man vil gøre, hvis vi kommer over 70 børnehavebørn, siger hun og tilføjer, at vuggestuebørnene har fået bedre forhold efter sammenlægningen, men at børnehavebørnene har fået mindre plads pr. barn. Lis Pedersen oplever også, at støjniveauet i børnehaven er blevet højere efter sammenlægningen.

Det bakker pædagog i Snertinge Børnehus Lene Thomsen op om.

- Det er lidt ligesom med molekyler, når du putter dem ind i en kasse, og der pludselig er flere, end der plejer, så er det klart, at der er flere sammenstød, siger hun. Hun oplever også, at de børn, der i forvejen var udfordret, har fået det sværere efter sammenlægningen, fordi der er flere børn, de skal forholde sig til i hverdagen.

Borgmester Martin Damm (V) mener ikke, at børnehaven har nået sin maksimale kapacitet. Han oplyser, at den bygningsmæssige børnekapacitet ifølge et notat til sammenlægningen af de to institutioner er 102 børnehavebørn og 17 vuggestuebørn. Hans erfaring siger ham også, at børnetallet igen vil dale, når de ældste børn starter i skole til august.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk