9. juli 2020
Alex Gadegaard med Sonja Udsen som passager rundede de 10.000 km torsdag.Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

Alex Gadegaard med Sonja Udsen som passager rundede de 10.000 km torsdag.Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Milepæl er nået for cykling med ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Milepæl er nået for cykling med ældre
Kalundborg - 14. november 2019 kl. 15:03
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cykling med ældre i rickshaw fra plejecenteret Jernholtparken i Kalundborg rundede torsdag eftermiddag 10.000 kilometer. Det blev fejret med et lille arrangement, da rick­shaw'en med Axel Gadegaard som pilot kom tilbage til plejecentret fra turen med 102-årige Sonja Udsen. Hun fylder 103 i næste måned og er plejehjemmets alderspræsident.

Axel Gadegaard er kaptajn for piloterne på centret, og Sonja Udsen har været flittig bruger af cykelturene siden projektets start

Den første tur på Jernholtparken blev cyklet af Magnus Trædmark Jensen den 16. april 2016, og de to beboere, der var med på den første tur, hed Harald og Jørgen, husker Magnus Trædmark Jensen.

- Cykelturene blev hurtigt meget vel modtaget af rigtig mange beboere, der kan lide at få vind i håret, og personalet og de mange piloter fandt hurtigt sammen i et godt samarbejde, fortæller Magnus Trædmark Jensen.

Omkring 1000 ture er det blevet til, og på mange af turene er der to passagerer med, så omkring 1400 plejehjemsbeboere har fået en dejlig oplevelse.

Særligt én fra personalet skal fremhæves, mener Magnus Trædmark Jensen. Det er Tina Egekjær, som har været med hele vejen igennem og har gjort en stor indsats for at holde hjulene i gang.

De sidste to år har hun fungeret som tovholder og sørget for, at bookingkalenderen blev fyldt op med turene, så piloter og borgere kan finde hinanden. Og straks, når der kommer en ny beboer, sørger hun for at introducere cykelturene, så alle får tilbuddet.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk