14. december 2018
Der var enkelte studerende til stede, men ellers var det mest studievejledere og undervisere. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Der var enkelte studerende til stede, men ellers var det mest studievejledere og undervisere. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Matchmaking for Kalundborgs muligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Matchmaking for Kalundborgs muligheder
Kalundborg - 17. maj 2018 kl. 15:28
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For at promovere Vestsjællands og i særdeleshed Kalundborg-områdets tilbud inden for praktikmuligheder og projekter til studerende på landets universiteter og uddannelsesinstutioner var der i går matchmaking-event i Kalundborg Hallerne.

Rekrutteringsalliancen, Knowledge Hub Zealand og Copenhagen Capacity var gået sammen om arrangementet, hvor uddannelsernes vejledere og undervisere kunne høre nærmere om 65 konkrete praktikprojekter, som de kunne tage med hjem og tilbyde deres studerende.

Der var således alle slags tilbud lige fra 3D-design af vandkanoner til Sommerland Sjælland og afvanding af kommunale veje til laboratorieprojekter og udvikling af robotteknologi.

- Vi har tidligere forsøgt at få et samarbejde som det her op at køre med de forskellige uddannelsessteder, men det er først nu, vi har fået vores årshjul til at passe sammen. Vi som virksomheder har fået en bedre forståelse af universiteternes struktur, og det har betydet, at vores årshjul nu kører i takt. Så gælder det bare om at udnytte det netværk, vi sammen kan skabe med hinanden, så vi kan få en så god praktikafvikling som muligt for både de studerende og vores lokale virksomheder. Det er i projekt- og praktikforløbene, man virkelig lærer noget og rykker sig som studerende. Her kan nærhedsprincippet og samarbejdet i Kalundborg noget helt specielt, siger Michael Hallgren, produktionsdirektør hos Novo Nordisk Kalundborg.

Direktøren forventer, matchmakingen bliver et tilbagevende arrangement, som kan vokse sig større.

- Jeg har store forventninger til det her. Der er fra universiteternes side et udækket behov for at lave erhvervsrelaterede projekt- og praktikforløb, og med den tilslutning vi allerede har fået nu, er det gået over al forventning. Hvis det fortsætter, så bliver det endnu større næste år, forudser Michael Hallgren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk