22. oktober 2018
Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V) - her i midten på valgnatten - har været formand for KL i de sidste fire år. Men kommunalvalgets landsresultat betyder, at posten overtages af en socialdemokrat fra årsskiftet.  Foto: Bjarne Robdrup
Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V) - her i midten på valgnatten - har været formand for KL i de sidste fire år. Men kommunalvalgets landsresultat betyder, at posten overtages af en socialdemokrat fra årsskiftet. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Martin Damm færdig som formand for kommunerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin Damm færdig som formand for kommunerne
Opdateret 23. november 2017 kl. 10:47
Kalundborg - 23. november 2017 kl. 10:43
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Kommunernes Landsforening (KL) fra januar får ny formand, er det allerede afklaret, at det bliver en socialdemokrat.

Dermed kan det også fastslås, at Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V) må forlade pladsen for bordenden i KL. Det skriver Nordvestnyt.

arrow Læs også: Aarhus-borgmester går efter at blive kommuners formand

- Det er nærmest forventeligt, at formandsskabet skifter hver fjerde år, siger Martin Damm. Han fortsætter:

- Blå blok havde flertal - 9-8 - i KLs bestyrelse efter kommunalvalget for fire år siden. Et flertal, der nu er skiftet til rød bloks fordel, i og med, at Dansk Folkeparti mistede en plads til Socialdemokratiet.

Rød blok vil således fra marts have ni pladser i KL's bestyrelse. Det er der sådan set ikke noget overraskende i på baggrund af det samlede valgresultat forleden, siger Kalundborgs borgmester.

- Jeg har jo vidst, siden vi stod med det endelige landsresultat på valgnatten, at blå blok og Venstre ikke kunne fastholde formandsposten.

Læs mere i dagens avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk