17. september 2019
Røsnæs skal ikke flækkes på langs, siger - og gentager - borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), medlem af formandsskabet for Kattegat-komiteen. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
Røsnæs skal ikke flækkes på langs, siger - og gentager - borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), medlem af formandsskabet for Kattegat-komiteen. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Martin Damm: - Jeg vil slås for at friholde Røsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin Damm: - Jeg vil slås for at friholde Røsnæs
Kalundborg - 23. marts 2019 kl. 08:16
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det nye formandskab for Kattegat-komiteen afventer stor forundersøgelse, der også tager stilling til linjeføring for en tværgående forbindelse mellem Jylland og Sjælland.

arrow Læs også: Røsnæs er Danmarks Solaris-land

*
- Det her er en sag, hvor det er vigtigt at vide, hvornår man skal tage sine kampe. Men uanset hvad der sker, skal ingen være i tvivl om, at en Kattegat-forbindelse under ingen omstændigheder skal etableres fra Sjælland med en motorvej, der - for at bruge mit eget udtryk fra tidligere - flækker Røsnæs på langs.

Borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V) er eneste sjællænder - og borgerlige - medlem af Kattegat-komiteens formandskab, der domineres af Jylland og markante socialdemokrater i et fælles ønske om at etablere en Kattegat-forbindelse.

Formanden for regionsrådet i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), har senest overtaget formandsposten i komiteen.

Anders Kühnau lægger ikke skjul på, at han »vil fortsætte det arbejde for en tilbundsgående undersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat, som afgående formand Jens Kampmann gennem 10 år har kæmpet for og nu bragt tæt på mål«.

Martin Damm:
- Vi afventer en bebudet forundersøgelse, som, vi forventer, er klar om to, måske tre år. Det betyder ikke, at vi skal sidde med hænderne i skødet indtil da. Vi skal vide at så de nødvendige frø, der peger på behovet for også at undersøge eksempelvis en tunnelløsning fra Sjællandssiden.

- Og jeg vil igen - meget stærkt - understrege, at en motorvej til Tømmerup- rundkørslen under ingen omstændigheder indikerer, at så skal Kattegat-forbindelsen også anlægges ud over Røsnæs. Det projekt har intet med Kattegat-forbindelsens linjeføring at gøre, siger han.

- Det er vigtigt, at der er nogen, der råber op, eksempelvis som foreningen Nej til Motorvej på Røsnæs. Men jeg tror, at det er lige så vigtigt at søge ud ad de veje, hvor man kan få reel indflydelse. Gennem komiteens formandskab vil vi komme tæt på de ministre, der arbejder med projektet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk