25. oktober 2020
Tina Beck-Nilsson: - Jeg tror ikke, at vi er uenige om målene. Men vi er nok i høj grad uenige om, hvordan vi når derhen.
gallery icon

Se billedserie

Tina Beck-Nilsson: - Jeg tror ikke, at vi er uenige om målene. Men vi er nok i høj grad uenige om, hvordan vi når derhen.
Foto: Jakob Erhardt Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manglende tillid årsag til politisk splittelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manglende tillid årsag til politisk splittelse
Kalundborg - 18. september 2020 kl. 16:18
Af Bjarne Robdrup

Manglende tillid - nogen bruger ordet mistillid - har præget socialdemokraterne i kommunalbestyrelsen siden årets begyndelse. Formentlig endda tilbage fra 2019.

arrow Læs også: Glæd dig over to muligheder

Men Gunver Jensen, der er formand for den socialdemokratiske kommunalbestyrelsesgruppe på otte medlemmer, som i dag er splittet i to - og den nuværende formand for socialdemokraterne i Kalundborg Kommune, Tina Beck-Nilsson, er enige om i hvert fald én ting:

- Det bør være muligt at mødes om en politik, Socialdemokratiet gerne vil fremme.

Tina Beck-Nilsson:
- Jeg tror ikke, at vi er uenige om målene. Men vi er nok i høj grad uenige om, hvordan vi når derhen.

Ikke begejstret
Få timer før, Nordvestnyt kontaktede Tina Beck-Nilsson for en kommentar til den seneste udvikling om etablering af ny partiforening, havde hun fået meddelelsen om, hvad der var på vej:

- Jamen, det er jeg da ikke begejstret for. Men omvendt kommer det ikke som nogen overraskelse. Jeg har haft en god lang snak med Gunver Jensen i dag - og jeg håber da, at vi kan finde fælles fodslag om den politik, der er vores fælles udgangspunkt.

Gunver Jensen:
- Siden begyndelsen af året (da det stod klart, at S-bestyrelsen ville indstille Tina Beck-Nilsson som ny spids- og borgmesterskandidat) har medlemmer af Socialdemokratiet arbejdet for at udvide den socialdemokratiske platform med en ny partiforening. Det, man har ønsket, er at være mere synlig, skabe mere nærhed - og sikre, at lokalpolitikken opfattes mere vedkommende, end den er i dag. Og det, jeg er mest imponeret over, er, at energien fra januar er fastholdt. Der er en solid kreds, der virkelig vil det her. Vil en anden vej.

Man kan vel antage, at du med udmeldingen om en ny partiforening, i hvis midte du er nævnt, genopstiller i 2021?

- Ja. Det er da vist det billede, der tegner sig.

Hvordan har samarbejdet været i kommunalbestyrelsesgruppen i Socialdemokratiet siden årets begyndelse? Både folkevalgte og medlemmer uden for denne kreds har nævnt, at relationerne har været præget af mistillid?

- Jeg ved ikke, hvor meget jeg har lyst at kommentere på den side. Men det er jo nok ikke helt forkert, at den gensidige tillid har været begrænset af en bestyrelse, der indimellem har reageret og ageret, som om det var den, der sad i kommunalbestyrelsen, siger Gunver Jensen.

- Vi vil styrke Socialdemokratiet ved at styrke den politiske debat. Vi vil skabe mere nærhed, så lokalpolitik opfattes mere vedkommende end i dag, siger hun.

Sigtet er positivt
Willy Stig Andersen supplerer:

- Udgangspunktet og sigtet med den nye partiforening er positivt. Vi vil gerne være med til at gøre Kalundborg Kommune til et bedre sted at bo, leve og arbejde.

Om afsættet frem til nyheden om den nye partiforening, som Nordvestnyt modtog tidligt fredag, siger han:

- Den gruppe, der tegner foreningen, arbejder virkelig godt sammen. Og det gør vi i åbenhed. Vi ved, at vi kan skabe fælles løsninger.

- Jeg har, tilføjer Willy Stig Andersen, ikke detaljeret kendskab til de uoverensstemmelser, der præ- ger kommunalbestyrelsesgruppen i dag. Men vi ved, at de er der.

Hanna Vestenaa og Willy Stig Andersen oplyser, at der med den nye partiforening skal vælges en ny fællesledelse, der får ansvar for Socialdemokratiets opstillingsliste til valget i 2021.

- Det er vel tænkeligt, at den nye fællesliste først er klar med navnene på S-kandidaterne i løbet af 2021, siger Willy Stig Andersen.

arrow Splittelse rykker ved min tillid
21. september 2020 kl. 09:57 Opdateret: kl. 09:57
arrow S-formand: Vi forsøgte at række hånden frem
19. september 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 21:06
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk