13. juni 2021
Ny dansk forskning, som Diabetesforeningen i Danmmark står bag - og som lokalforeningen i Kalundborg har bidraget til - afdækker at mange er bekymrede, fastslår Novo Nordisk. Foto: Per Christensen
Ny dansk forskning, som Diabetesforeningen i Danmmark står bag - og som lokalforeningen i Kalundborg har bidraget til - afdækker at mange er bekymrede, fastslår Novo Nordisk. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange lokale diabetikere bekymrede over covid-19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mange lokale diabetikere bekymrede over covid-19
Kalundborg - 07. juli 2020 kl. 12:31

Diabetesforeningens lokalafdeling i Kalundborg har bidraget til ny forskning der afdækker at nervøsiteten også blandt 3000 lokale borgere er udbredt.

Af Bjarne Robdrup

3.000 borgere i Kalundborg Kommune har diabetes og mange med sygdommen - i Kalundborg og i resten af landet - er bekymrede for at blive smittet med COVID-19 og for at blive alvorligt syge, hvis det sker. Det viser ny dansk forskning, som Diabetesforeningen i Danmmark står bag - og som lokalforeningen i Kalundborg har bidraget til, oplyser Novo Nordisk.

En ny undersøgelse viser, at 56 procent af diabetikerne frygter, at deres lidelse vil medvirke til, at de bliver alvorligt syge, hvis de får COVID-19. Og samtidig er 28 procent bange for, at de ikke kan styre deres diabetes, hvis de bliver syge med COVID-19.

I Diabetesforeningens lokalafdeling i Kalundborg kender de til problemet med corona-bekymringer, og håber, at borgerne stadig tager deres forholdsregler. Lokalformand Birthe Bækman:

- Man skal være opmærksom på, at corona-krisen ikke er slut endnu. Vi skal fortsat være bevidste om de nødvendige forholdsregler, så vi undgår et nyt stort smitteudbrud.

Den store bekymring blandt diabetespatienterne er ikke blevet mindre af, at der gennem corona-krisen har været store usikkerheder om, hvem der er i risikogruppen for at blive alvorligt syge.

- Vi skal nok regne med, at definitionen af risikogrupper og hvem, der er i øget risiko, løbende vil blive opdateret i takt med, at der kommer flere data. Min bedste anbefaling er at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for samvær og hygiejne, tilstræbe et fornuftigt langtidsblodsukker og at tale med sin læge, hvis man har konkrete bekymringer i forhold til corona og diabetes, siger Ulrik Pedersen-Bjergaard, der er overlæge på Nordsjællands Hospital, til Novo Nordisk.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk