19. oktober 2018
Politiet tilkaldte i aftes Vestsjællands Brandvæsen, der rykkede ud til Vesterlyng med ni mand, to gummibåde og to droner for at bjærge den 60-årige mand fra Svinninge. Foto: Mie Neel
Politiet tilkaldte i aftes Vestsjællands Brandvæsen, der rykkede ud til Vesterlyng med ni mand, to gummibåde og to droner for at bjærge den 60-årige mand fra Svinninge. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand omkom i højvande: Mistede forbindelsen til Falck

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand omkom i højvande: Mistede forbindelsen til Falck
Kalundborg - 30. oktober 2017 kl. 11:37
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi kender ikke de præcise årsager til, at en 60-årig mand er omkommet efter at have kørt ud på den oversvømmede vej ved Vesterlyng ved Havnsø. Manden blev bragt til Rigshospitalet af en redningshelikopter kort efter midnat i nat, hvor hans situation på det tidspunkt var kritisk. Der er tale om en tragedie, men omstændighederne vil vi gerne have afdækket.

arrow Læs også: Kalundborg og Reersø slap med skrækken

Det siger Carsten Andersen, kommunikations­ansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, som kommentar til, at en 60-årig mand fra Svinninge i nat omkom på Eskebjerg Vesterlyng på grund af det højvande, der fulgte med stormen Ingolf.

- Vi ved, at manden omkring klokken 21 kører ind på den oversvømmede vej, selvom der er opstillet advarselsskilte om højvande på strækningen på Vesterlyng i begge retninger. Vi kan af gode grunde ikke vide, hvad der præcist er sket, men bilisten har formentlig mistet orienteringen i vandmasserne, der dækker vejen, og køretøjet ender i grøften, siger Carsten Andersen og fortsætter:

- Han kontakter Falck, der imidlertid mister forbindelsen til manden, og kort tid efter rekvireres redningshelikopteren. Samtidig sender politiet efter Falck-mandens anmeldelse en hundepatrulje til området, men her skulle det hurtigt vise sig at være umuligt at nå frem til den forulykkede bil i vandmasserne.

Manden blev fundet klokken 0.30 omkring 75 meter fra den forulykkede bil.

Umiddelbart efter blev han i helikopter bragt til Rigshospitalet, men hans liv stod altså ikke til at redde. Den 60-åriges familie blev underrettet i nat, oplyser Carsten Andersen.

Stormen Ingolf foranledigede højvande i Holbæk Havn, i Kalundborg og på Reersø. Men ingen af stederne nåede vandstanden så højt op, som der tidligere var frygt for.

Kalundborg side 7 Holbæk side 14

arrow Bilist kører i grøft og dør efter uheld på oversvømmet vej
30. oktober 2017 kl. 03:50 Opdateret: kl. 03:12
arrow Højvandsdrama: Stor eftersøgning efter forulykket bilist
30. oktober 2017 kl. 01:50 Opdateret: kl. 01:50

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk