25. november 2020
Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal afslørede vinderprojektet ved en seance i hovedstaden, og Per Malmos takkede borgmesteren for at have fået opgaven. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal afslørede vinderprojektet ved en seance i hovedstaden, og Per Malmos takkede borgmesteren for at have fået opgaven. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Malmos i kamp mod oversvømmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Malmos i kamp mod oversvømmelser
Opdateret 05. september 2013 kl. 09:55
Kalundborg - 04. september 2013 kl. 18:21

Ubby: Københavns Kommune har valgt anlægsgartnerfirmaet Malmos A/S fra Ubby til at stå i spidsen for et afvandingsprojekt på Østerbro, der er det hidtil første af sin i art i hovedstaden. Med projektet bliver Tåsinge Plads det første såkaldt klimatilpassede byrum i København, hvor parklandskabet på en kreativ og hensigtsmæssig måde opsamler regnvand fra veje og tage, så vandet ikke belaster kloakker og forårsager oversvømmelser.

arrow Læs også: Anlægsgartnerfirma opkøber sjællandsk brolægger

- Det handler om at finde nogle spændende, dekorative og praktiske løsninger, fordi kloaknettet ikke kan klare så massive mængder regn og skybrud, som klimaforandringerne bringer med sig. Man kan sige, at vi løser et stort problem samtidig med, vi skaber livskvalitet og oplevelser for beboerne i området, siger direktøren hos Malmos, Per Malmos, om opgaven på Østerbro, der beløber sig til 11,5 millioner kroner.

Malmos A/S var en af tre virksomheder, som Københavns Kommune havde bedt om at komme med et projekt for Tåsinge Plads, og kommunen har altså valgt projektet fra den vestsjællandske virksomhed. Malmos er totalrådgiver og har som rådgivere sammensat et hold bestående af GHB Landskabsarkitekter, Orbicon, Feld og Via Trafik.

Vinderprojektet udmærker sig ved ikke at opsamle og opbevare vandet under jorden. Hele ideen er derimod, at vandet netop skal være synligt og være med til at gøre bydelen mere levende og organisk. Bærende elementer er en solskrænt, en lille regnskov samt et torv, hvor børnene kan lege med vand, mens familien drikker en kop kaffe. Gennemskåret af broer skal Tåsinge Plads som klimatilpasset byrum være et vartegn for hele området Skt. Kjelds Kvarter.

Efter planen skal det nye byrum stå færdigt i september 2014.

ur

arrow Malmos A/S rykker til Roskilde
21. november 2014 kl. 12:41 Opdateret: kl. 07:37
arrow Løkke på virksomhedsbesøg
03. april 2014 kl. 15:00 Opdateret: kl. 14:09
arrow P. Malmos får pris for forskønnelse af København
19. december 2011 kl. 11:35 Opdateret: kl. 02:40
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk