24. maj 2019
Slagtermester Jonas Kristensen, Meny, har masser af champagne til alle dem, der bestiller nytårsmenu til minimum seks personer senest 23. december. Foto: Jørn Nymand
Slagtermester Jonas Kristensen, Meny, har masser af champagne til alle dem, der bestiller nytårsmenu til minimum seks personer senest 23. december. Foto: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Målet er 1000 menuer ud af huset til nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målet er 1000 menuer ud af huset til nytår
Kalundborg - 08. december 2018 kl. 11:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år solgte Meny i Kalundborg 800 nytårsmenuer ud af huset. Målet er lidt højere i år - nemlig 1000 menuer.

- Det er vores limit, og det antal tror jeg også, vi når. Bestillingerne strømmer i hvert fald ind, fortæller slagtermester Jonas Kristensen, Meny.

Og bestiler man menuen senest 23. december, og det kan nu også gøres online, ligesom det som altid også kan gøres i butikken, så får man en flaske champagne gratis med til en værdi af 220 kroner - det er en Piper-Heidsieck.

Smag på nytårsmenuen
- I år tilbyder vi en fire retters menu, der er tilrettelagt af dygtige kokke. Den indledes med en appetizer, der består af to tapas toast med røget laksesalat og peberfrugtcreme og grillede artiskok. Forretten er hummersuppe med kammuslinger, mens vi som hovedret har oksemørbrad som sous vide. Det betyder, at det lækre kød er mørt, saftigt og meget let at tilberede. Der følger en fin vejledning med, så dem der skal tilberede maden, de bliver godt fulgt på vej, fortæller Jonas Kristensen. Som dessert er der i år chokolade/saltkaramelkage på krokantbund. Og har man lyst til en gang natmand, så kan den tilkøbes. Det er en lækker og saftig sous vide gourmet burger.

På fredag den 14. december er der smagsprøver af udvalgte elementer af nytårsmenuen i Meny.

Råd og vejledning
- Til alle de kunder, der gerne vil lave maden selv, er vi naturligvis parate med masser af god råd og vejledning til, hvordan man får det optimale ud det kød, man køber, og hvordan saucen skal laves, siger slagtermester Jonas Kristensen, som har fire forslag til, hvilket kød der vil passe fint til en nytårsaften og som vil være med til at sætte et fornemt madmæssigt punktum for 2018. - Mit første forslag er det australske wagyu, der kan sidestilles med det japanske kobekød. Mørheden er i top, og det er fedtmarmoreringen også. Et andet forslag kunne være den klassiske ribeye, der også er en lækker mør og smagfuld bøf.

- Vi kan også tilbyde krogmodnet oksehøjreb, der har hængt i vores modningsskab. Perfekt til nytårsaften, og kunderne bestemmer jo selv, hvor store vi skal skære bøfferne. Mange af kunderne vil gerne have store bøffer, siger Jonas kristensen.

Til slut nævner han den række at sous vide-muligheder, som Meny tilbyder. Det kan for eksempel være oksemørbrad, oksefilet og culotte. - Har kunderne nogle specielle ønsker til hvilket kød, de gerne vi have i en sous vide-udgave, så må de meget gerne komme med dem.

Vi tager helt sikkert imod specielle bestillinger, lyder det fra slagtermesteren.

Er man til fisk og skaldyr, så har Meny også noget at tilbyde til årets sidste dag - eksempelvis levende hummere fra Danmark og Canada samt friske kammuslinger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk