18. oktober 2018
Stjernen er blevet til i et samarbejde mellem menighedsrådet og Kalundborgegnens Produktionsskole. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Stjernen er blevet til i et samarbejde mellem menighedsrådet og Kalundborgegnens Produktionsskole. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lysstjernen er afsløret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lysstjernen er afsløret
Opdateret 07. december 2017 kl. 21:43
Kalundborg - 07. december 2017 kl. 21:40
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden juni har menighedsrådet for Viskinge-Aunsø Sogne samarbejdet med Kalundborgegnens Produktionsskole i Svebølle om at skabe en ny lysinstallation til Aunsø Kirke.

Det er blevet til en flot stjerne i rustfrit stål med en udstrittende strålekrans, hvor besøgende i kirken fremover kan tænde lys.

Torsdag aften, mens det ruskede og regende udenfor, blev stjernen afsløret inde i kirken og præsenteret i forbindelse med de ni læsninger, hvor udvalgte passager fra Det Nye Testamente læses op.

Medlem af menighedsrådet Pylle Quaade har stået for kontakten til produktionsskolen og dens kreative smed Johhny Lindahl, der sammen med de unge mennesker i skolens smedje har skabt det lysende stjerneværk.

- Jeg er meget tilfreds med resultatet, og jeg er rigtig glad for, at det har været et fælles projekt for os, der har været involveret. Vi har været ydmyge over for opgaven, for det er specielt at lave noget til en kirke. Når de unge mennesker engang får børn, kan de komme herind og vise stjernen og sige »den var far med til at lave«. Det er jeg lidt stolt over, siger Johnny Lindahl, der også selv stod for at læse en af de ni læsninger op i kirken.

Bagefter var der kaffe, kage og et lille glas for at markere afsløringen.

- Jeg synes, den er rigtig flot, og den giver noget særligt til kirken. Den er enkel og klar i sit udtryk, og det er ligesom om, stjernen hviler på strålerne. Det er rigtig godt lavet, siger sognepræst Sanne B. Kristensen.

Produktionsskolen laver også selv en video om arbejdet med lysstjernen, der vil kunne ses på deres hjemmeside.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk