25. september 2021
Holdet bag Kom med, Det Gror i Nord. (F.v.) Jonas Bachmann, Bergur Fonsdal Johannesen, Benjamin Aggerbæk og Lone Wernblad.
gallery icon

Se billedserie

Holdet bag Kom med, Det Gror i Nord. (F.v.) Jonas Bachmann, Bergur Fonsdal Johannesen, Benjamin Aggerbæk og Lone Wernblad.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lone Wernblad vil få det nordiske til at gro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lone Wernblad vil få det nordiske til at gro
Kalundborg - 09. juli 2018 kl. 06:25
Af Ulrik Reimann

Nu skal børn og unge på udvalgte skoler i de nordiske lande sætte musik, billeder og ord på nordisk kultur og identitet. Det sker som led i arbejdet med at udvikle et nyt undervisningsmateriale til brug i folkeskolen om Norden.

- Fire professionelle musikere og billedkunstnere rejser fra september og frem til april 2019 rundt for at arrangere workshops og kreative værksteder for eleverne på skoler i de nordiske lande, fortæller Lone Wernblad fra Kalundborg, som er idémager, projektleder og en af de fire.

Børnene og deres lærere skal være med til at udforme et nyt og engagerende undervisningsmateriale om Norden. Under overskriften »Kom med, Det Gror i Nord« vil børn og unge fra i alt syv skoler på Færøerne, Grønland, Norge, Åland og Danmark blive udfordret og guidet til at give deres opfattelse af livet og historierne i Norden deres eget personlige udtryk i musik, billeder og ord.

- Der bliver tale om intense og kreative forløb på skolerne, hvor alle elever - både i indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen - skal udforske og udtrykke deres tanker om Norden og hvad det er, der gør deres land særligt. Vi arbejder med kreative læreprocesser, hvor der sættes tanker og debat i gang, der arbejdes med og transformeres til færdige værker, der kan fremføres og udstilles.

- Lærerne bliver inddraget gennem hele forløbet som aktive medskabere og aktører, siger Lone Wernblad, der er dansk musiker, billedkunstner, formidler og initia­tivtager til projektet Kom med, Det gror i Nord.

Hun oplever, at vi i Norden er meget mere ens, end vi går rundt og tror. Men for børn og unges vedkommende bliver musik og kunst mere og mere kommercialiseret i disse tider. Der er derfor brug for, at vi får nordisk kultur og historie til at være meget mere vedkommende og nærværende for dem i deres hverdag. Det er jo børnene og de unge, der er fremtidens kulturbærere, siger Lone Wernblad.

Med sig på turen rundt i Norden har Lone Wernblad et kompetent hold og fasttømret hold af de professionelle kunstnere: Benjamin Aggerbæk, musiker, komponist og sangskriver, Jonas Bachmann, billedkunstner, og Bergur Fonsdal Johannesen, musiker.

Og bag sig har hun et hold af fagkonsulenter, der efterfølgende skal være med til at omsætte de indsamlede værker, erfaringer og refleksioner til et nyt undervisningsmateriale og inspirationskatalog om Norden til brug i folkeskolens undervisning i de nordiske lande.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk