8. august 2020
Hovedgaden 36 i Høng tæt på, Der er behov for en kærlig hånd i bestrbelserne på at give et endnu bedre indtryk af Hovedgaden i Høng.
gallery icon

Se billedserie

Hovedgaden 36 i Høng tæt på, Der er behov for en kærlig hånd i bestrbelserne på at give et endnu bedre indtryk af Hovedgaden i Høng.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalråd og handlende fortsætter samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalråd og handlende fortsætter samarbejde
Kalundborg - 03. december 2019 kl. 10:58
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er, konstaterer lokalrådet, god befolkningstilvækst i Høng, men der mangler boliger - herunder især lejeboliger og mulighed for at skabe seniorbolig-fællesskaber.

*
- Det har været godt for Høng, at det blev gjort muligt at lave boliger i Hovedgaden. Og der er også også enighed om, at det ville være en forskønnelse af Hovedgaden, dersom nr. 36 blev renoveret. En pæn hovedgade virker positiv i forhold til eksempelvis bosætning.

Det siger formanden for lokalrådet i Høng, Niels Erik Danielsen, efter et dialogmøde med købmand og administrator i Høng Centret, Mogens Gyldenvang, som lokalrådet tidligere har haft samtaler med.

- Der var igen tale om en positiv og konstruktiv dialog med en generel drøftelse af, hvad og hvordan lokalrådet og centret og byens handlende kan hjælpe hinanden med aktiviteter for og sammen med borgerne i Høng. Der var også en konstatering af, at Centrets parkeringsplads trænger til en renovering, tilføjer Niels Erik Danielsen.

Hovedgaden 36 har tidligere været en meget central forretning i bybilledet. Så blev den ombygget til lejligheder og ejes i dag af en ejerlejlighedsforening.

- Vi har ingen indflydelse på, hvad der skal ske eller er planer for med ejendommen. Vi kan kun appellere til, at ejendommens ejere ser positivt på at udvikle bebyggelsen i hovedgadebilledet, siger Niels Erik Danielsen og Mogens Gyldenvang.

Der er, konstaterer lokalrådet, en god befolkningstilvækst i Høng, men der mangler boliger - herunder især lejeboliger, og dertil mulighed for at skabe seniorbolig-fællesskaber.

Niels Erik Danielsen har i forbindelse med kommunes budgetlægning forespurgt, hvad en fodgængerovergang på Hovedgaden ved Høng Centret vil koste og administrations svar er cirka 225.000 kroner.

- Der er enighed om, at der skal arbejdes for at få en sådan fodgængerovergang etableret via trafiksikkerhedspuljen.

Der er i lokalrådet også samlet set begejstring for Folkemødet i Høng, som der er opbakning til. Arrangementet forsættes også i 2020.

På rådets seneste bestyrelsesmøde var der orientering om »Få det fikset puljen«. Der arbejdes nu med 10 forslag. På Kalundborg kommunes hjemmeside er de 10 projekter nævnt, herunder Søhus ved Privatskolen til undervisning åben for publikum, planetsti på Ho Chi-minh stien mellem Centervej og Kirkestien, lys ved Askelunden, Blommehaven og en generel udfordring Tovesvej-Hermod Lannings sti og mod tunnellen, skaterpark ved Høng hallen, Høng Erhvervsforening ønsker julebelysning på Hovedgaden, Legekonstruktion for børn til Høng Bevægelsespark og andre legepladser, sti rundt om Høng og MTB spor ved Høng skov.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk