17. januar 2021
10 personer er den seneste uge blevet konstateret smittet med coronavirus i Kalundborg Kommune. Det betyder, at kommunen nu overskrider sundhedsmyndighedernes »bekymringsgrænse«. Foto: Anna Egeris Karstoft
10 personer er den seneste uge blevet konstateret smittet med coronavirus i Kalundborg Kommune. Det betyder, at kommunen nu overskrider sundhedsmyndighedernes »bekymringsgrænse«. Foto: Anna Egeris Karstoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale smittetal overskrider nu bekymringsgrænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale smittetal overskrider nu bekymringsgrænsen
Kalundborg - 15. september 2020 kl. 09:47
Af Anna Egeris Karstoft

Med 10 nye smittetilfælde i løbet af den seneste uge, er Kalundborg Kommune mandag eftermiddag på listen over kommuner, der overskrider sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse i forhold til coronavirus.

Grænsen betyder, at man holder særligt øje med kommuner, hvor der i løbet af en uge har været mere end 20 smittede per 100.000 indbyggere. Og med 20,7 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge er Kalundborg lige akkurat kommet med på listen.

Lørdag havde Kalundborg Kommune »kun« 8,3 smittede per 100.000 indbyggere, så udviklingen i den lokale smitte har fundet sted i løbet af weekenden.

Som følge af udviklingen har kommunens direktion fået et opkald fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der følger udviklingen tæt

- Tallene giver ikke anledning til, at Styrelsen for Patientsikkerhed kræver særlige handlinger fra Kalundborg - og da vi følger anvisningerne derfra en til en, så foretager vi os ikke yderligere på nuværende tidspunkt, oplyser direktør i Kalundborg Kommune Søren Ole Sørensen.

Til gengæld har styrelsen selv igangsat et arbejde med smitteopsporing i forbindelse med de 10 personer, der har fået konstateret covid-19 den seneste uge.

Søren Ole Sørensen kan også oplyse, at man som følge af det øgede smittetryk på landsplan har valgt at aflyse en række støre arrangementer.

- Vi har for eksempel aflyst Frivillig Fredag, fordi det samler for mange mennesker, og vi kommer heller ikke til at holde julefrokost for kommunens ansatte, siger direktøren.

Hvordan forbereder i jer på en eventuel anden bølge?

- Det er ikke os, der lægger linjerne for en anden bølge, og hvad der måtte ske i den forbindelse. Det får vi fra de centrale myndigheder, siger direktøren.

Kalundborg Kommune har tidligere på året været på den omtalte liste, da kommunen en uge i slutningen af juli kunne konstatere 13 nye tilfælde med coronasmitte, hvilket svarede til 27 smittede per 100.000 indbyggere.

Ifølge TV2 overskred halvdelen af Danmarks Kommuner grænsen for 20 tilfælde per 100.000 indbyggere mandag morgen, hvilket har givet anledning til bekymring hos Statens Serum Institut.

Værst så det ud i Vallensbæk Kommune i Storkøbenhavn med 144,9 smittede per 100.000 indbyggere.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk