20. november 2017
Der er udpeget flere steder på halvøen, hvor der om nødvendigt kan landes med redningshelikopter.  De frivillige står for forebyggelse og afdæmning med sandsække i beboelse samt assistance med det flytbare dige.  Man har materiel og ressourcer til at følge med en vandstand på omkring 125 centimeter.- Men i 2006 kom den op over 1,80, og da var der over 200 huse herude, som fik våde tæer, siger Niels Bech Hansen.Billedet er fra januar 2016.
gallery icon

Se billedserie

Der er udpeget flere steder på halvøen, hvor der om nødvendigt kan landes med redningshelikopter. De frivillige står for forebyggelse og afdæmning med sandsække i beboelse samt assistance med det flytbare dige. Man har materiel og ressourcer til at følge med en vandstand på omkring 125 centimeter.- Men i 2006 kom den op over 1,80, og da var der over 200 huse herude, som fik våde tæer, siger Niels Bech Hansen.Billedet er fra januar 2016.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalberedskabet på Reersø runder 10 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalberedskabet på Reersø runder 10 år
Kalundborg - 21. oktober 2017 kl. 21:01
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På en vindstille oktober-dag er det svært at forestille sig, at vandet slår vildt ind over kajen på Reersø Havn, og at marker og lavtbeliggende huse risikerer at drukne i vandmasser.

Ikke desto mindre har det været tilfældet adskillige gange, og det var grunden til, at beboere på Reersø for 10 år siden etablerede Reersø Lokale Beredskab, som stiller op, når der er varsler om stormflod. Ingen husker den nøjagtige dato for oprettelsen af beredskabet, men første gang, de var i aktion var 9. november 2007.

Når situationen spidser til, modtager halvøens beredskabsgruppe således stormvarsel fra DMI 12 timer på forhånd. Så oprettes der kommandocentral i Reersøhuset, hvor slagets gang styres fra, og hvor beboere kan søge hjælp til at forskanse sårbare steder med sandsække. Det er også her eventuelt forkomne kan få mad og varme.

- Så indkalder vi styrken og gør klar til at gå i aktion. Når stormen kommer forsvinder vandet ud af Dalby-bugten og ud i Storebælt. Men det er først, når vinden løjer af, at vi har balladen. Så skyller vandet tilbage som en mindre tsunami, siger Ole Aarsleff Nielsen, som var med til at etablere beredskabet for 10 år siden.

Selve fejringen af jubilæet er dog endnu ikke planlagt.

- Den store reception bliver det nok ikke til, for det koster jo penge, og dem har vi ikke mange af. Men vi sætter nok en kasse øl frem og holder noget samling for hele gruppen - også for at se, hvem vi stadig kan regne med i reserven. Men folk skal ikke komme med blomster - vi vil hellere have penge, så vi kan få penge til lygter, arbejdstøj og radioudstyr, siger kasserer og indsatsleder Knud Egegaard.

Læs mere i Nordvestnyt lørdag.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk