19. januar 2019
Flemming Paulsen ved siden af et af de malerier på Svebølle Aktivitetscenter Åvangen, som han ønsker erstattet af et af de 19 malerier, som blev malet til Bjergsted Rådhus i 1973 af forskellige Odsherredkunsnere. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Flemming Paulsen ved siden af et af de malerier på Svebølle Aktivitetscenter Åvangen, som han ønsker erstattet af et af de 19 malerier, som blev malet til Bjergsted Rådhus i 1973 af forskellige Odsherredkunsnere. Privatfoto
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalarkiv på jagt efter malerier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalarkiv på jagt efter malerier
Kalundborg - 13. juni 2018 kl. 09:03
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flemming Poulsen fra Bjergsted Lokalarkiv har gennem et stykke tid været på jagt efter syv forsvundne malerier.

Det drejer sig om kunst, der blev indkøbt for en donation fra fabrikant Svend Bergsøe på 25.000 kroner i 1973 til udsmykning af det dengang nye Bjergsted Rådhus.

- Der blev dengang indkøbt 19 malerier, stort set alle med motiver fra den daværende Bjergsted Kommune, fortæller Flemming Poulsen.

Af de 19 registrerede malerier er det nu lykkedes at finde otte på Kalundborg Rådhus og to på Bjergsted Lokalarkiv. Yderligere to findes på Sejerø Plejehjem.

- Der er syv malerier, som Kalundborg kommune ikke kan gøre rede for hvor er, siger Flemming Paulsen.

Bjergsted Lokalarkiv har henvendt sig i et brev til Ole Glahn (R), formand for kultur- og fritidsudvalget i Kalundborg Kommune, om de malerier, som i sin tid blev købt for 12.400 kroner.

- Vi, der repræsenterer Bjergsted Lokalarkiv, finder det problematisk, at man fra Kalundborg Kommunes side har udvist en så letfærdig omgang med en kunstgave, der vel ret beset var en gave fra Svend Bergsøe til borgerne i den daværende Bjergsted Kommune, står der i brevet.

Ole Glahn har bedt administrationen om at kigge på sagen, men endnu har Bjergsted Lokalarkiv ikke fået svar.

Flemming Paulsen synes, at det ville være en god idé, hvis to af de 19 malerier fra Bjergsted Rådhus, fik lov at hænge i Svebølle Aktivitetscenter Åvangen, i stedet for to andre malerier, som ikke har noget med Svebølleområdet at gøre.

Han foreslår, at det sker i forbindelse med 20 års jubilæet for Svebølle Aktivitetscenter Åvangen i september.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk