20. juni 2019
Marlene Højmark (tv.) og Bodil Frydensbjerg Jørgensen håber, at mange vil tage imod tilbuddet om personlig rådgivning. Næste gang, det er muligt, er den 8. oktober.
gallery icon

Se billedserie

Marlene Højmark (tv.) og Bodil Frydensbjerg Jørgensen håber, at mange vil tage imod tilbuddet om personlig rådgivning. Næste gang, det er muligt, er den 8. oktober.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet skal også leves med en sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet skal også leves med en sygdom
Kalundborg - 11. september 2018 kl. 20:11
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Livet som man kender det, kan fra den ene dag til den anden ændres markant, hvis man rammes af en hjertesygdom.

Det kan være svært at overskue, hvordan livet skal videreføres, når man kommer hjem fra sygehuset efter eksempelvis en blodprop.

Den landsdækkende organisation Hjerteforeningen hjælper og rådgiver både patienter og pårørende med at komme videre med deres liv efter en hjertesygdom, og foreningens tilbud tilbydes nu også lokalt.

I Kalundborg er der i Sundheds- og Akuthuset på Nørre Allé således en gang om måneden mulighed for at få personlig rådgivning, der tager udgangspunkt i den enkelte patients - eller pårørendes - udfordringer i et liv med en kronisk hjertelidelse.

- At være hjertepatient bliver hurtigt en trussel om liv eller død, fordi man instinktivt forbinder hjerteproblemer med døden. Men sådan behøver det ikke være. Livet skal også leves med en sygdom, siger sygeplejerske og rådgiver fra Hjerteforeningen Marlene Højmark, der sammen med patienten eller den pårørende forsøger at give gode råd til dagligdagen, hvad end det drejer sig om medicin, sexliv, psykiske reaktioner eller sociale udfordringer.

Der kan på den baggrund være behov for samtaler med både sygeplejersker, fysioterapueter, diætister og psykologer.

- Som patient har man mange spørgsmål, og man kan hurtigt føle sig alene. Vi forsøger at hjælpe med at skabe et overblik. Vi sidder fysisk over for hinanden uden at skele til sygejournal og cpr-nummer. Det skaber en anden ro, og det kommer der ofte noget meget givtigt ud af, siger Marlene Højmark.

Det nye, lokale tilbud fra Hjerteforeningen spiller sammen med de allerede eksisterende tilbud til kronisk hjertesyge borgere - eksempelvis telefonlinjen Hjertelinjen og Kalundborg Kommunes kronikertilbud.

Det nye rådgivningstilbud vækker samtidig håb om flere lokale aktiviteter for hjertepatienter.

- Vi vil gerne etablere flere lokale tilbud, og derfor søger vi frivillige, som har tid og lyst til at have med mennesker at gøre. Alle kan byde ind og bidrage med det, de har lyst til, siger Bodil Frydensbjerg Jørgensen, som er tidligere lokalformand i Hjerteforeningen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk