19. september 2019
Reersø Museum, »Andræjs Hus« på Skansevej, er ikke nogen stor bygning. Tværtimod. Men tag og murværk har det ikke godt, og renoveringsopgaven er kostbar. Måske er museet først klar til genåbning i 2019. Foto: Reersø Museum
Reersø Museum, »Andræjs Hus« på Skansevej, er ikke nogen stor bygning. Tværtimod. Men tag og murværk har det ikke godt, og renoveringsopgaven er kostbar. Måske er museet først klar til genåbning i 2019. Foto: Reersø Museum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lille museum er hårdt ramt trods million-støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille museum er hårdt ramt trods million-støtte
Kalundborg - 04. august 2017 kl. 14:11
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med fonds- og statstøtte på 1.175.000 kroner er det lokalhistoriske Reersø Museum polstret til en betydelig restaurering af det gamle »Andræjs Hus« fra omkring 1720.

Men nu viser det sig, at de mange penge ikke rækker til det genopbygningsprojekt, bestyrelsen bag museet har sat i scene. Og den uendelige række af ubehagelige overraskelser betyder, at museet formentlig først genåbner i foråret 2019. Huset er simpelthen i alvorligt forfald. Langt værre end først antaget.

- Vi mangler mindst en halv million kroner til det, vi gerne vil skabe. Og det kan sagtens vise sig, at det beløb ikke rækker heller. Stort set hver gang, vi afdækker et område af bygningen, dukker der nye særdeles negative overraskelser op. Og de projekter inde i museet, som skulle medvirke til at forbedre og øge gæsternes oplevelse af huset, har vi måtte droppe, ganske enkelt fordi pengene til disse tiltag i stedet bruges til reparation af bygningen, der bliver langt dyrere end vi havde forventet - og frygtet, siger formanden, René Rohde.

Formanden for museets bestyrelse understreger dog, at Reersø Museum vil genåbne under alle omstændigheder.

- Men det er økonomien, der kommer til at afgøre, om det »nye« museum får den form og det indhold, vi gerne vil skabe. Vi skal nok få et nyt tag på huset. Men det udgør jo kun en del af det samlede projekt. Det er faktisk lidt bekymrende, siger formanden.

Læs meget mere i dagens Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk