16. september 2019
Der var god aktivitet, og der kom ideer på banen på borgermødet i Buerup Forsamlingshus for landsbyklyngen Rundt om Tissø. Privatfoto
Der var god aktivitet, og der kom ideer på banen på borgermødet i Buerup Forsamlingshus for landsbyklyngen Rundt om Tissø. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsbyklynges fremtid skal afklares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbyklynges fremtid skal afklares
Kalundborg - 21. marts 2019 kl. 20:13
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lidt over 30 mennesker var samlet onsdag aften til borgermøde i Buerup Forsamlingshus. Det var landsbyklyngeprojektet Rundt om Tissø, der havde inviteret. Aftenen blev indledt med nogle oplæg, hvorefter styregruppen havde udpeget nogle fokusområder, som man på en slags messe-­manér kunne gå rundt og få mere at vide om og selv komme med input til.

- Jeg synes, det gik godt. Der var nogle, der havde ideer og også nogle, der ville arbejde videre med dem, fortæller Sune Rudal fra Reerslev, der er med i klyngens styregruppen.

Blandt ideerne var et naturcykelsystem ved Tissø og et shelter i Buerup.

- Ideen med cykelstien var at føre cyklisterne ind i landskabet væk fra den ret farlige vej. Ruten skulle så kædes sammen med områdets istids- og vikingehistorien, måske med nogle tavler. Med shelteret var der en, der gerne ville lave det og også gerne vedligeholde det efterfølgende, fortæller Sune Rudal.

I styregruppen sidder repræsentanter for Hvidebæk Lokalråd, Sæby-Hallenslev Beboerforening, Jorløse Beboerforening, Buerup­egnens Beboerforening og altså Reerslev Landsbylav. Da man for nylig valgte at skifte navn fra De 5 ved Tissø til Rundt om Tissø var det for at åbne mere op for andre i området.

Et af de primære formål med klyngesamarbejdet er at skabe en stærk, lokal spiller, der ved at stå sammen kan skabe lokal udvikling og stå stærkere over for eksempelvis Kalundborg Kommune, når der skal fordeles midler til lokalområderne.

Klyngen skal mødes igen i maj, hvor man inden da skal have snakket med dem, der kom med forslag på dagens møde, så man ved, hvad der kan gås videre med. Mødet i maj er det sidste med konsulenthjælp og støtte fra DGI, Lokale- og Anlægsfonden og Realdania, der har støttet landsbyklynger over hele landet. Herefter skal Rundt om Tissø altså finde ud af, om man kan stå på egne ben.

- Vi er et sted, hvor jeg tror, man godt kan fortsætte det, for der er noget at arbejde videre med. Men vi mangler en tovholder, som brænder for det og vil tage projektet til sig og hjælpe med at føre det ud i livet. Der kan være mange matroser, men det er afgørende med en skipper, siger Sune Rudal.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk