31. marts 2020
Flasken og de to breve, som blev fundet bag et køkkenskab på Kragerup Gods. Foto: Bjarne Robdrup
gallery icon

Se billedserie

Flasken og de to breve, som blev fundet bag et køkkenskab på Kragerup Gods. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærlingens hilsen lå i flasken i 53 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærlingens hilsen lå i flasken i 53 år
Kalundborg - 18. februar 2020 kl. 06:29
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nogle historier skal bare læses. Således har fundet af en gammel Fanta-­flaske bag et køkkenskab på Kragerup Gods fået flere end 250.000 klik og er delt over 3000 gange.

Det var en håndværker, der tilfældigt fandt flasken, som indeholdt to små breve og afdækkede historien om en håndværkerlærling, som sammen med en snedkersvend i 1966 lagde posten ned i Fanta-flasken, som derefter blev gemt bag skabet. Der skulle gå over end 53 år, før flasken blev fundet.

Det ene brev lød:
»22. juli 1966. Dette skab er lavet hos tømrermester Bruno Frederiksen, Slagelse, af snedkersvend Willy Rasmussen og snedkerlærling Bjarne Larsen...Jeg er født den 22.2.1950 og er nu 16 år. Bjarne Larsen.«

Og så fik hotelchef på Kragerup, Dennis Dahl, travlt:

- Vi måtte naturligvis prøve at få kontakt med Bjarne Larsen, som om kort tid jo fylder 70 år - hvis han fortsat levede.

Og det gør Bjarne Larsen i høj grad. Snedkerlærlingen blev siden svend, før han læste videre og blev arkitekt. I dag er Bjarne Larsen pensioneret og bosat i København.

Kragerup lagde fortællingen om flaskeposten ud på Facebook i håb om, at en eller anden vidste, hvor Bjarne Larsen boede. Hjælpen kom fra lidt uventet side - Stadsarkivet i Slagelse fandt frem til ham og kontaktede Kragerup Gods.

- Så ringede vi til Bjarne Larsen for at invitere ham til Kragerup. Han var lidt tavs i begyndelsen, da jeg spurgte ham, om han havde arbejdet på godset:

- Hvordan vidste du det? ville han vide. Så kunne jeg jo fortælle, at vi havde fundet hans signatur bag et gammelt køkkenskab.

Og Bjarne Larsen husker både flasken og historien - og fortæller:

- Det er en meget gammel tradition, at håndværkere sender hilsner til hinanden, med navne og datoer og måske lidt om det arbejde, der er udført. Og så er det sjovt, at der i nogle tilfælde kan gå rigtig mange år, før sådan en flaskepost bliver fundet, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk