23. november 2020
Direktør Niels Mads Nielsen (i midten) modtog prisen fra ZBC omgivet af Britt Andersen (med blomster) og lærlingene Gitte Westergaard, Jonatan Sørensen og Lasse Hardö. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Direktør Niels Mads Nielsen (i midten) modtog prisen fra ZBC omgivet af Britt Andersen (med blomster) og lærlingene Gitte Westergaard, Jonatan Sørensen og Lasse Hardö. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærling bag fin pris til Høng-firma i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærling bag fin pris til Høng-firma i dag
Kalundborg - 28. oktober 2020 kl. 13:26
Af Bjarne Robdrup

Omgivet af lokale medier ventede områdeleder Mette Sieben fra ZBC - Zealand Business College, der har hovedsæde i Ringsted - bag en busk foran Dansk Plejeteknik på Tingvej i Høng midt på formiddagen. Mette Sieben ventede på direktør Niels Mads Nielsen og nogle af hans medarbejdere, som intetanende fik besked på at gå ud på fortovet foran virksomhedens bygning. Her mødte de Mette Sieben:

- Hjertelig tillykke. Dansk Plejeteknik modtager ZBCs sjællandspris som Årets Innovative Læreplads. Det betyder også, at I har kvalificeret jer til landsfinalen senere i november.

En lettere forbavset, men meget glad direktør, Niels Mads Nielsen, tog imod diplom og statuette, mens virksomhedens koordinator og udviklingsmedarbejder, Britt Andersen, fik blomster.

Niels Mads Nielsen lægger ikke skjul på, at virksomheden har dygtige lærlinge, der er fagligt klædt godt på, når de afslutter deres uddannelse.

Og en af disse lærlinge er Kevin Frost Andersen. Han er så glad for sin arbejdsplads, at han omgående rea­gerede, da ZBC slog prisen som Årets Innovative Læreplads op.

Og det var på den baggrund, at Mette Sieben sagde følgende ved prisoverrækkelsen i Høng:

- Dansk Plejeteknik A/S er indstillet til Årets Innovative Læreplads af Kevin Frost Andersen. Kevin er i lære som datatekniker med speciale i programmering. En enig udvælgelseskomité på 12 personer sammensat af alle fagretninger på ZBC, har indstillet Dansk Plejeteknik A/S til Årets Innovative Læreplads 2020 på baggrund af nedenstående:

Kevins begrundelse
- Kevin har været i lære i Dansk Plejeteknik A/S siden 13. april 2019 og beskriver en læreproces med rigtig mange innovative facetter, blandt andet ved at støtte en god idé med udvikling af 3D-værktøjer og indkøb af printere til brug i processen. Vi har i udvælgelsen lagt vægt på, at Dansk Plejeteknik A/S har støttet og sparret med eleven fra idé til det endelige produkt var færdig­udviklet. At produktet er til gavn for både virksomhed og kunder understreger den innovationskraft og faglighed, der kendetegner både elev og virksomhed. Værktøjet bruges til at producere prototyper, der bliver tilpasset produktionen af en komponent specifikt til kundens behov, og som afprøves før endelig produktion. Dermed reduceres spild i virksomheden og sikrer konkurrencedygtige priser til gavn for Dansk Plejeteknik A/S og deres kunder.

Faglig stolthed
- At få mulighed for at være elev i sådan en proces har udmøntet sig i faglig stolthed og motivation for yderligere innovativ læring, fortsatte Mette Sieben - og tilføjede:

- Kevin beskriver den læringsproces, han har været igennem i en egenproduceret video på YouTube, som han linker til i sin indstilling. Videoen er med til at kvalificere og dokumentere den læring, der ligger i at være elev i en virksomhed, der sætter innovation i højsædet.

- Hele indstillingen beskriver en virksomhed, som møder deres elev med tillid til, at han kan tage medansvar for at udvikle noget fra en idé til et konkret produkt. Vi ser dette som en flot hyldest til innovationskraft på en teknisk erhvervs-uddannelse.

Kevin Frost Andersen var ikke selv til stede, da prisen blev overrakt. Han er på skole. Men direktør Niels Mads Nielsen var stolt:

- Det er en flot anerkendelse af vores virksomhed, som vi er meget taknemmelige for at modtage.

Dansk Plejeteknik blev grundlagt i 1997 af Niels Mads Nielsens forældre, Susanne og Ove Nielsen, og er specialiseret inden for det plejetekniske område. Virksomheden servicerer hele Danmark og leverer serviceydelser til danske hospitaler, sygehuse, institutioner og hjælpemiddeldepoter og hører hjemme på øverste hylde i Danmark indenfor sit område. Virksomheden tæller i dag 20 medarbejdere.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk