18. januar 2019
Bjørn Mortensen, formand for Skolelederforeningen i Kalundborg. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Bjørn Mortensen, formand for Skolelederforeningen i Kalundborg. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærere og skoleledere: Ingen hurtige løsninger på dårlige karakterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærere og skoleledere: Ingen hurtige løsninger på dårlige karakterer
Kalundborg - 24. januar 2018 kl. 11:55
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal arbejdes på den lange bane for at ændre på de nye tal fra KL, der viser, at Kalundborg Kommune i 2016 på landsplan havde færrest elever, der opnåede karakteren 2 i dansk og matematik ved folkeskolens afgangsprøve, samt at eleverne havde det fjerdelaveste samlede karatergennemsnit i samme afgangsprøve.

Det mener både Bjørn Mortensen, formand for Skolelederforeningen i Kalundborg, og Karen Sørensen, formand for Kalundborg Lærerkreds.

- Det er rigtig, rigtig sørgerligt, men vi ændrer det ikke ved et snuptag. Det kræver en langsigtet strategi, siger Bjørn Mortensen.

- Jeg mener, at man skal passe på med at konkludere på baggrund af et enkelt år, men derimod se på udviklingen over flere år. Når det er sagt, har vi udfordringer, det er klart, siger Karen Sørensen.

Både Karen Sørensen og Bjørn Mortensen fremhæver desuden den indsats, der er i gang med at hæve lærernes kompetencer i naturfag, dansk, matematik og engelsk.

- Det er en indsats, der er startet sidste år, men som bliver speedet op til august, hvor mange lærere vil blive sendt på efteruddannelse, så de får kompetencer i de linjefag, de underviser i, siger Bjørn Mortensen.

Også når det gælder lærernes sygefravær står det skidt til i Kalundborg, der placerer sig fjerdenederst blandt kommunerne. Det er der flere årsager til ifølge Karen Sørensen.

- Vi må bare sige, at der er for få lærere. Lærerne går rundt dag efter dag og tænker, det og det skulle jeg have gjort bedre, men jeg havde ikke tid til det. Vi kan simpelthen ikke nå omkring alle elever, og der er simpelthen brug for flere ressourcer.

Bjørn Mortensen vil ikke gå ind på diskussionen omkring lærernes sygefravær.

- Det må være op til politikerne at diskutere. Vi følger Kalundborg Kommunes sygefraværspolitik, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk