21. januar 2021
Forundersøgelserne begynder nu og i 2021 etableres cykelstien mellem Drøsselbjerg til Mullerup og Kirke Helsinge. Foto: Mik
Forundersøgelserne begynder nu og i 2021 etableres cykelstien mellem Drøsselbjerg til Mullerup og Kirke Helsinge. Foto: Mik
Foto: Christian Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Længe ventet cykelsti kommer næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Længe ventet cykelsti kommer næste år
Kalundborg - 24. november 2020 kl. 05:54

Cykelstier anlægges sjældent fra den ene dag til den næste. Oftest går der år, fra ønsket om en vejføring for bløde trafikanter, fødes - og til beslutningen om at etablere den.

Sådan er det også på vejstræknkningen mellem Kirke Helsinge og Drøsselbjerg via Mullerup - rute 277 - i den sydvestligste del af Kalundborg Kommune. Ønsket om at anlægge en cykelsti på strækningen dukkede op allerede, mens egnen var en del af Gørlev Kommune.

Men tidligere i år blev projektet luftet på ny - og vedtaget, og nu søges der om anlægsbevilling på en million kroner for indeværende år.

Det forholder sig således, at der på investeringsoversigten for i år, for 2021 og 2022 samlet set er afsat et rådighedsbeløb på 10,27 millioner kroner til anlæg af en cykelsti mellem de to mindre byer. De godt 10 millioner kroner er fordelt med 1,0 million kroner i 2020, 7,27 millioner kroner i 2021 og de resterende to millioner kroner i 2022.

Den kommunale direktion har indstillet, at der gives en anlægsbevilling på i alt en million kroner finansieret af rådighedsbeløbet i 2020 til forundersøgelser af projektet - som nu sættes i gang. Teknik- og miljøudvalget har sabt ja, økonomiudvalget har sagt ja - og i næste uge nikker kommunalbestyrelsen også anerkendende til indstillingen.

På Teknik- og Miljøudvalgets møde i december fremlægges en orientering om tiltag generelt på rute 277 og indledende overvejelser angående cykelstiforbindelserne.

BR

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk