28. oktober 2020
Borgmester Martin Damm (tv.) og Kalundborg Kunstforenings bestyrelse til tirsdagens prisoverrækkelse, der var flyttet fra Equinor-raffinaderiet til Bispegården.
Borgmester Martin Damm (tv.) og Kalundborg Kunstforenings bestyrelse til tirsdagens prisoverrækkelse, der var flyttet fra Equinor-raffinaderiet til Bispegården.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstforening har markeret sig på danmarkskortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstforening har markeret sig på danmarkskortet
Opdateret 22. september 2020 kl. 20:01
Kalundborg - 22. september 2020 kl. 16:25
Af Stefan Andreasen

Kalundborg Kunstforening, der tirsdag modtog Equinor Kondensatprisen 2020 på 40.000 kr., begyndte i 1952 som et kunstudvalg under daværende Kalundborg Biblioteksforening.

I 1965 blev Kalundborg Kunstforening stiftet med formålet at udbedre kendskabet til god kunst.

I 1971 indledte kunstforeningen samarbejde med dekoratør Jørgen Nielsen om udstillinger i hans galleri på Sct. Jørgensbjerg - hans venskab med kunstnere som Grete og Mogens Balle og Hans Sørensen skabte kontakter til andre kendte kunstnere.

Kalundborg Kommunes istandsættelse af Bispegården i Adelgade gav nye muligheder. Første udstilling var med maleren Hans Sørensen i 1981.

Året efter overtog kunstforeningen driften af Bispegården og har siden - med syv-otte årlige udstillinger - haft besøg af stort set alle betydningsfulde, danske kunstnere og kunsthåndværkere.

I de seneste år er medlemsskaren i Kalundborg Kunstforening kraftigt ekspanderet til 625, så foreningen nu er én af de største

Et resultat af udadvendte, opsøgende aktiviteter, der skaber kontakt til nye medlemmer; medlemspleje - spændende udflugter, foredrag og artist-talks, 10 procent rabat på kunstindkøb fra udstillinger og velbesøgte årsmøder med koncerter, lotteri, quizzer; og så selvfølgelig hovedvirket, de spændende udstillinger.

I 2018 markerede kunstforeningen 200-året for Kalundborg-fødte J.Th. Lundbyes fødselsdag med en festival med aktiviteter, arrangeret af en række Kalundborg-foreninger og privatpersoner.

Der var to udstillings-trækplastre: En udstilling, der knyttede sig til Palle Bruun Olsens bog »Kunst og kultur på Kalundborg-egnen« og en udstilling af privatejede Lundbye-værker.

Der var også arrangeret koncerter, foredrag, busture, byvandringer, rundvisninger, og et bogprojekt med tekster af Maja Lisa Engelhardt og Hans Edvard Nørregaard-Nielsen.

Festivalen havde i alt 12.000 besøgende.

Kalundborg Kunstforening kom på danmarkskortet.

Festivalen har nu egen komité og vender tilbage næste år, hvor kunstforeningen stadig er blandt de aktive.

Det gælder også i komitéens arbejde med at rejse midler til en bronze-statue af J.Th. Lundbye, kreeret af Maja Lisa Engelhardt.

I 2019 udstillede kunstneren i Bispegården, hvor hun havde fremstillet monotypier med relation til Lundbyes »En dansk kyst«, plus et stort oliemaleri.

Også her strømmede gæsterne til.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk