20. april 2021
Skuespiller Jens Jacob Tychsen - kendt som dameglade hr. Weyse i tv-serien »Badehotellet« - er klar til at give et nummer eller to i kulturpakker til ældre i Kalundborg. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Skuespiller Jens Jacob Tychsen - kendt som dameglade hr. Weyse i tv-serien »Badehotellet« - er klar til at give et nummer eller to i kulturpakker til ældre i Kalundborg. Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturpakker til ældre: Mormor på mandejagt og hr. Edward Weyse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturpakker til ældre: Mormor på mandejagt og hr. Edward Weyse
Kalundborg - 08. april 2021 kl. 05:30
Af Stefan Andreasen

Kalundborg Kommune indkøber for 200.000 kr. kultur, som lægges i fire kulturpakker til ældre og tilbydes foreninger med ældre som målgruppe. Pakkerne skal være med til at afhjælpe ensomhed og skabe nye fællesskaber.

I kulturpakkerne finder man blandt andet foredrag med skuespiller Jens Jacob Tychsen, kendt som den dameglade, kongelige skuespiller Edward Weyse i »Badehotellet«.

Der er trylleri, magi og tankelæsning med magiker Henrik Svanekiær, improvisations-teater med Specialklassen - skuespillerne Kasper Gattrup, Kasper Le Fevre og Rasmus Søndergaard - og deres nye show »Rider på bølgen«, og foredrag med Judith Rothenborg, kendt fra DR-dokumentaren »Mormor på mandejagt« og den nye bog »Lykken venter lige om hjørnet«.

Det er ældre- og sundhedsudvalget, der har besluttet at afsætte de 200.000 kr. årligt til kulturelle arrangementer specielt målrettet ældre, foreløbig i 2021 og 2022.

Årligt pakkes fire ældre-­kulturpakker af en arbejdsgruppe bestående af medarbejdere fra Kalundborg Biblioteker, kommunens konsulenter indenfor frivillighed og trivsel, og medlemmer af Frivilligrådet og Ældrerådet.

I hver af de fire kulturpakker er der fire forskellige typer kultur-arrangementer - foredrag, musik, teater, underholdning - og pakkerne udbydes nu til frivillige foreninger, der har ældre som målgruppe, fortæller bibliotekar Stine Veisegaard fra arbejdsgruppen.

Kulturpakkerne er gratis, både for arrangører og publikum, og de forventes at blive et stort tilløbsstykke, når de åbnes i perioden august til december 2021.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk