5. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturminister indvier Istidsruten virtuelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturminister indvier Istidsruten virtuelt
Kalundborg - 23. juni 2020 kl. 09:00
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fem års arbejde kulminerer den 27. juni, når den 390 kilometer lange cykelrute, Istidsruten, indvies virtuelt på Face­book.

Ruten, der blandt andet lægger vejen forbi lokale naturattraktioner som Strids Mølle, det storslåede landskab ved Tissø og Bjergsted Bakker, er endelig klar til at åbne officielt, og det vil blive markeret på cykelrutens Face­book-side den 27. juni kl. 10.00-10.30.

Her vil kulturminister Joy Mogensen (S) officielt indvie cykelruten, der snor sig igennem fem midt- og nordvestsjællandske kommuner, herunder Kalundborg Kommune.

Egentlig skulle ruten være blevet indviet med en festival over flere dage i midten af maj, men det fik corona-­krisen sat en stopper for.

Til den virtuelle indvielse på Facebook vil der blive vist en række forskellige videoer, som giver indblik i noget af alt det, ruten byder på, ligesom der vil være forskellige konkurrencer og præmier. Man kan tilmelde sig begivenheden på Istidsrutens facebookside.

Ruten er en kombineret cykel- og oplevelsesrute fordelt på fem etaper, som løber igennem landskabet, som istidens enorme kræfter har formet for flere tusinde år siden.

Bag projektet står 11 partnere. Det er Odsherred, Kalundborg, Lejre, Sorø og Holbæk Kommuner og seks oplevelsescentre - Observatoriet i Brorfelde, Naturpark Åmosen, Nationalpark Skjoldungernes Land, Museum Vestsjælland, Sagnlandet Lejre og Geopark Odsherred. Derudover indgår en række lokale aktører i ruten, som blandt andet er støttet er Nordea-fonden.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk