16. september 2021
Hvilken type skal man være, når man skal holde foredrag? Hvor meget energi skal der lægges i det? Og hvordan ser man egentlig ud, når man stiller sig op og skal »sælge« et budskab? Det blev der trænet i nede i Nyrupskolens kælder i går. Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

Hvilken type skal man være, når man skal holde foredrag? Hvor meget energi skal der lægges i det? Og hvordan ser man egentlig ud, når man stiller sig op og skal »sælge« et budskab? Det blev der trænet i nede i Nyrupskolens kælder i går. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturcrew til læringsfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturcrew til læringsfestival
Kalundborg - 08. marts 2016 kl. 09:09
Af Ulrik Reimann

Det så umiddelbart lidt sært ud, da otte unge fra Nyrupskolen mandag formiddag var forsamlet i skolens kælder, hvor de i to rækker lavede spejlingsøvelser med hinanden. Forklaringen er, at de unge fra skolens kulturcrew skal til Danmarks Læringsfestival den 15. og 16. marts i Bella Centret og »sælge« den idé at lade de unge selv tackle og formidle de kulturelle tilbud på skolen på områderne musik og teater.

- Det har vi haft stor succes med her på Nyrupskolen, som havde Danmarks første kulturcrew, forklarer administrativ leder, Linette Johansen, der i går var med til træningsforløbet sammen med Gitte Abildtrup Møller fra LMS, Levende Musik i Skolen, og Pernille Sørensen fra Teater Centrum.

Gitte Abildtrup Møller og Pernille Sørensen nævner begge, at der er virkelig positiv feedback fra kunstnerne, der har besøgt Nyrupskolen, hvor modtagelse og praktisk hjælp er på et »professionelt niveau«.

De otte unge - Emil Ullitz Brodersen, Cecilie Wojtazewski Kure, Mille Grandjean, Lærke Sophie Slot, Caroline Lilje Nordbo, Christian Martin Jackson, Mads Engelhardt Hansen og Jens Milner Mortensen - dækker 7., 8. og 9. klassetrin, og i skolens populære kulturcrew er de ældre kræfter med til at oplære de yngre.

- Vi er med for sidste år, og så er der andre, der kommer til. Og vi ved, at de kan, hvad der skal til, fortæller de to 9. klasses drenge. Jens og Mads fortæller også, at de kan bruge mange af de ting, der har lært i kulturcrewet, til eksamener og i andre sammenhænge.

- Når skolen skal bruge nye til kulturcrewet, kommer der rigeligt med ansøgninger. Sidst, hvor der skulle bruges to, var der et stykke over 20 ansøgninger, fortæller Linette Johansen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk