27. januar 2021
Den store gryde er klar til årets normalt enorme produktion af risengrød. Men restauratør Søren Tullesen kan nøjes med 10 liter mælk. Fem procent af det normale for årstiden. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Den store gryde er klar til årets normalt enorme produktion af risengrød. Men restauratør Søren Tullesen kan nøjes med 10 liter mælk. Fem procent af det normale for årstiden. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kro har fem procent arbejde tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kro har fem procent arbejde tilbage
Opdateret 28. november 2020 kl. 10:59
Kalundborg - 28. november 2020 kl. 09:54
Af Bjarne Robdrup

Skipperkroen på Mullerup Havn råder over et stort køkken. Men i denne tid er der ekstra god plads. For gæsterne bliver væk. Årsagen er indlysende: Corona.

Restauratør Søren Tullesen, der selv er uddannet kok, har fundet den helt store gryde frem. For julen nærmer sig, og så spiser danskerne ris a la mande - eller risengrød:

- Vi plejer at lave risengrød af 200 liter mælk til over 1000 gæster om ugen i denne tid. Nu kan vi nøjes med 10 liter.

Det er fem procent af det normale flow af julefrokostgæster i restauranten eller i selskabslokalerne i Gørlev og Kalundborg-hallerne, som Søren Tullesen også har ansvar for.

Når han kigger i ordrebogen i disse uger, hvor alene over 1400 gæster ville tage plads ved bordene til juleballerne i hallerne, og hvor skønsmæssigt 7500 gæster totalt betjenes af kroen og selskabslokalerne i normale tider, ser det tyndt ud. Stort set alt er aflyst.

- Næsten alle virksomheder har meldt forfald. De har typisk valgt at aflyse deres julefrokoster, hvad enten de skulle foregå i vores lokaler eller andre steder, hvor vi så bragte julemaden ud.

På Skipperkroen er to store selskabslokaler lukket ned. For der er ingen grund til at holde dem åbne. Gæsterne er væk.

Ordrebogen fortæller, at det er selskaber på seks, otte eller 10 personer, der har bestilt take away.

Måske 250 i alt i julen.
Ingen ved hvor længe

- Den omsætning, der er i ugerne frem til og med årsskiftet, beror først og fremmest på restaurationsgæster på Skipperkroen til frokost eller aften. Det er det positive lille lys midt i den mørke tunnel, for vi har ganske pæne besøgstal af overvejende små selskaber, siger Søren Tullesen.

Trods manglende kompensation siger Søren Tullesen, at Skipperkroen og restaurationerne i hallerne nok skal overleve.

- Ja, det er der ingen tvivl om. Men det er da på den anden side ingen hemmelighed, at jeg taler med kolleger i branchen, som er hårdt ramt. meget alvorligt, endda. Der er jo ingen, der kan sige, hvor længe pandemien fortsætter, vel?

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk