20. januar 2019
Ingen egenbetaling på sygehus, men på kommunens midtertidlige pladser. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Ingen egenbetaling på sygehus, men på kommunens midtertidlige pladser. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik af egenbetaling på midlertidige pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritik af egenbetaling på midlertidige pladser
Kalundborg - 10. august 2018 kl. 05:56
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Patienterne på Kalundborg Kommunes midlertidige pladser bliver opkrævet egenbetaling på 137 kroner pr. døgn for forplejning.

- Der er jo sket et paradigmeskifte, hvor man udskriver folk tidligere fra sygehuset eller helt undgår at indlægge dem på sygehuset. Derfor kommer det bag på mig, at der var egenbetaling på de midlertidige pladser, siger Kirsten Rask (S), medlem af ældre- og sundhedsudvalget, som derfor bad om at få sagen drøftet i udvalget.

Brugerne af de midlertidige pladser er blandt andet borgere, der udskrives fra sygehuset til videre pleje og behandling på en af de kommunale midlertidige pladser placeret på Odinscentret, Rørmosecentret og Sejerø Plejehjem.

- Jeg går ind for lighed i sundhed, og når der er egenbetaling på de midlertidige pladser, kan det betyde at folk bliver for hurtigt udskrevet, fordi de ikke har råd til at blive, siger Kirsten Rask.

Formand for ældre- og sundhedsudvalget Peter Jacobsen (DF) kan også godt se problemet.

- På sygehuset skal du ikke betale for kost og logi, mens du skal betale for det på de midlertidige pladser. Det er grundlæggende ikke rimeligt, siger han.

Han vil også gerne have drøftet sagen med Kommunernes Landsforening.

Kalundborg Kommune råder p.t. over 42 midlertidige pladser, hvilke er placeret på henholdsvis Odinscentret (33 pladser stigende til 40 pladser ved fuld indfasning), Rørmosecentret (8 pladser primært til borgere med demens) samt Sejerø Ældrehjem (1 plads).

Ældre- og sundhedsudvalget ønsker at få de kommunaløkonomiske konsekvenser nærmere beskrevet til næste møde i september, hvor sagen genoptages.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk