24. juni 2019
Med lidt hjælp fra sommergospelskolens to korledere og fire voksne, blev der sunget tostemmig gospelsang på Nyrupskolen. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Med lidt hjælp fra sommergospelskolens to korledere og fire voksne, blev der sunget tostemmig gospelsang på Nyrupskolen. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Korleder: Sang igennem på gospelmelodi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korleder: Sang igennem på gospelmelodi
Kalundborg - 12. februar 2019 kl. 09:25
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Freedom is coming, lyder det syngende fra omkring 20 indskolingselever, imens de skiftevis vipper fra den venstre fod til den højre og slutter af med at klappe to gange i hænderne og stemme i med »oh yes I know«.

Det er Nyrup SFO, der i anledning af skolernes efterårsferie har fået besøg af sommergospelskolens korledere Lotte Overbjerg og Helle Qvist Kongshavn samt fire elever fra Raklev SFO, der er med i sangaktiviteten. Og først på formiddagen lyder det allerede som om, at børnene har fået godt fat i melodien.

Korleder Helle Qvist Kongshavn standser eleverne.

- Lige nu skal I faktisk være nogle lidt frække unger, siger hun spøgende og kigger indtrængende på de unge sangere, hvorefter børnene tager fat på melodien igen med lidt mere kraft og temperament end før.

Sommergospelskolen har fundet sted i uge 28 i sommerferien i Vor Frue Kirke to år i træk som et gratis tilbud til alle 8 til13-årige. Og da Lotte Overbjerg også arbejder som musiklærer på Nyrupskolen, tænke de to initiativtagere at udbrede gospelsangen til folkeskolen som et forsøg.

Rikke Sørensen, der er pædagog i Nyrup SFO, synes børnene har taget godt imod aktiviteten.

- Det er en god mulighed for børnene for at få øjnene op for sommergospelskolen og for at se, hvad sang gør ved en, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk