27. juli 2021
Jane & Shane spillede op til udendørs corona-fest i august da Lykkebjerg fejrede 10 år med musikken. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Jane & Shane spillede op til udendørs corona-fest i august da Lykkebjerg fejrede 10 år med musikken. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koncert på Lykkebjerg: - Alt er under kontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncert på Lykkebjerg: - Alt er under kontrol
Kalundborg - 28. oktober 2020 kl. 13:31

Af Bjarne Robdrup
Med de seneste restriktioner fra regering og sundhedsmyndigheder er bekymringsniveauet stigende. Må vi overhovedet være sammen med andre end de nærmeste? spørger mange. Og et andet spørgsmål: Må vi deltage i offentlige arrangementer? Koncerter, for eksempel?

Svaret er, i mange tilfælde: Ja.

Det gælder også lørdag aftens musik & mad hos Gitte og Niels Henrik Baunegaard Nielsen på Lykkebjerg ved Reerslev, hvor der er linet op til Benny Andersen-hyldestkoncert med musikere, der i årevis har spillet sammen med og trådt i dybe musikalske fodspor efter Andersen & Dissing.

Og arrangør Gitte Nielsen glæder sig til aftenens arrangement, men lægger ikke skjul på, at Lykkebjerg har modtaget henvendelser fra bekymrede gæster, som er usikre på, om koncerten overhovedet kan og må gennemføres.

Vi må godt
- Men det må vi godt! Det handler om plads og om afstand. Det handler om, at vi naturligvis overholder alle de restriktioner og henstillinger, som myndighederne har sat op. Der er altså ingen grund til at bekymre sig. Det hele bliver afviklet sikkert og trygt, og vi ser frem til at give gæsterne en god oplevelse, siger Gitte Nielsen.

Men det stigende bekymringsleje betyder også, at der fortsat er billetter, først og fremmest til koncerten, i salg.

- Åh, vi ville gerne kunne sælge 30 billetter mere. Det handler jo også for os om at skabe bedre balance i økonomien, og det er i sig selv en udfordring, fordi vi ikke må lukke så mange ind som tidligere, siger Gitte.

Lørdag aften gælder det »En hyldest til Benny Andersen« i selskab med Rasmus Dissing på vokal, Jens Jefsen, bas, Henrik Gunde, piano, og Morten Lund på trommer.

I augusts 2018 mistede vi en af Danmarks mest folkekære kunstnere, nationalpoeten, forfatteren, pianisten og komponisten Benny Andersen.

Benny Andersens digte, sange og samarbejde med en anden højtelsket figur, trubaduren Povl Dissing, satte sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl og har henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier.

Povl Dissing har siden en faldulykke, der medførte en alvorlig høreskade, valgt at lade sig pensionere som sanger.

Men musikken lever, og nu har bassist Jens Jefsen og trommeslager Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, samlet et nyt orkester, som hylder Povls & Bennys univers - og de elskede sange og tekster.

- Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye eventyr og fortolkninger i det elskede repertoire. Men frem for alt forvent en kærlig musikalsk hilsen, en herlig aften med levende samspil, masser af smil - måske en lille tåre - og latter, præcis som Benny Andersen elskede det.

Koncerten er den første siden Lykkebjergs 10 års koncert i august med Jane & Shane. Det arrangement fandt sted udendørs.

Næste musikalske fest på gården er med Eddie Skoller lørdag den 5. december.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk