31. maj 2020
Lasse Helner og Mathilde Bondo, alias Lasse & Mathilde, har samlet et allstar-hold omkring sig med Ole Fick, guitar, Wili Jønsson, bas, og Alex Riel, trommer. PR-foto
Lasse Helner og Mathilde Bondo, alias Lasse & Mathilde, har samlet et allstar-hold omkring sig med Ole Fick, guitar, Wili Jønsson, bas, og Alex Riel, trommer. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koncert med Lasse & Mathildes allstar-hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncert med Lasse & Mathildes allstar-hold
Kalundborg - 06. november 2019 kl. 07:01
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den legendariske folk-duo Lasse & Mathilde, alias Lasse Helner og Mathilde Bondo, har i 45 år underholdt danskerne, og onsdag den 20. november omgiver de sig med et sandt allstars-hold af musikere, når de giver koncert i Juvi i Kalundborg.

En backing-gruppe med guitaristen Ole Fick, kendt fra blandt andet Burning Red Ivanhoe, Trille Band og Monrad & Rislund; Wili Jønsson på bas, kendt fra Gasolin', Bolværket og Frede Fup, og endelig det rytmiske kraftværk Alex Riel på trommer, der har spillet med stort alle de amerikanske jazz-stjerner, og herhjemme er kendt for sit samarbejde med Savage Rose, Sebastian og Cæcilie Nordby.

Lasse & Mathilde udsendte tidligere på året det anmelderroste album »Hvem drømmer hvem« og singlen »Den halve vind« i samarbejde med blandt andre de førnævnte musikere og den musikalske troldmand Daniel Lanois, der normalt omgiver sig med supernavne som Neil Young, U2, Bob Dylan og Peter Gabriel.

Mathilde Bondo indspillede i 1975 solo-pladen »Pigesind« med tekster fra Tove Ditlevsens debut-digtsamling af samme navn, tilsat ny musik af Lasse Helner, og det blev grundlaget for de to musikeres samarbejde.

I 1977 udgav de deres første album »Lasse & Mathilde«, og siden har duoen - under det navn - fortolket sange fra Højskolesangbogen og sat musik til tekster af blandt andre P.H., Niels Hausgaard, Martha Christensen og Piet Hein.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk