18. februar 2019
Kalundborg Kommune gjorde sidste år brug af en regel i serviceloven, der muliggør opkrævningen af anbragte børn og unges løn fra deres fritidsjob i eksempelvis et supermarked. Arkivfoto
Kalundborg Kommune gjorde sidste år brug af en regel i serviceloven, der muliggør opkrævningen af anbragte børn og unges løn fra deres fritidsjob i eksempelvis et supermarked. Arkivfoto
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen tager løn fra anbragte børn og unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen tager løn fra anbragte børn og unge
Kalundborg - 14. september 2018 kl. 11:20
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En regel i serviceloven gør det muligt at opkræve anbragte børn og unges løn fra deres fritidsjob. Den regel gjorde 14 kommuner på landsplan brug af i 2017, heraf to kommuner i Region Sjælland: Kalundborg Kommune og Faxe Kommune.

Det viser en ny undersøgelse fra Ankestyrelsen, skriver Dagbladet Information. Ifølge undersøgelsen opkrævede de 14 kommuner tilsammen egenbetaling i 49 sager. Idéen bag loven er, at de anbragte børn og unge under 18 år selv skal være med til at betale for deres anbringelse. Undersøgelsen blev sat i gang af regeringen, efter at Dansk Folkepartis socialordfører Karen Nødgaard i Folketinget i maj fremsatte et forslag om at afskaffe reglen.

Borgmester Martin Damm (V) har ikke hørt om sagen og ønsker derfor ikke at udtale sig, da Nordvestnyt fanger ham fredag morgen. Formand for Børn- og Familieudvalget i Kalundborg Kommune, Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), har heller ikke hørt om sagen, men vil gerne udtale sig mere generelt.

- Uanset om man er fjernet eller ej, er det vigtigt at blive honoreret for sin indsats. Omvendt er det også en del af livet at betale for sine udgifter. Om det her er et led i det sidste ved jeg ikke, siger udvalgsformanden.

Karl-Åge Hornshøj Poulsen fortæller endvidere, at han vil følge op på sagen.

Nordvestnyt har fredag formiddag forsøgt at få en kommentar fra Kalundborg Kommune, men det lykkedes ikke inden redaktionens deadline.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk