16. januar 2018
Kalundborg Kommune er dømt til at betale 1,7 mil. kr. til ung handicappet mand på baggrund af civilt søgsmål.  Foto: Eva Lyng Johansen
Kalundborg Kommune er dømt til at betale 1,7 mil. kr. til ung handicappet mand på baggrund af civilt søgsmål. Foto: Eva Lyng Johansen
Foto: Foto: Eva Lyng Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen dømt til at betale 1,7 mio. kr. til handicappet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen dømt til at betale 1,7 mio. kr. til handicappet
Kalundborg - 10. april 2017 kl. 13:47
Af Eva Lyng Johansen og Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg Kommune er dømt til betaling af 1.731.413,90 kroner til en svært mentalt handicappet og autistisk ung mand. Mandens forældre havde passet den unge mand, indtil han blev 18 år. Herefter skulle den unge mand have hjælp stillet til rådighed af kommunen, hvilket han imidlertid ikke fik.

Det fremgår af et domsresumé på Retten i Holbæks hjemmeside. Dommen er afsagt på baggrund af et civilt søgsmål.

- Vi er selvfølgelig glade for dommen, men vi vil gerne vente med at give yderligere kommentarer, til vi har talt med vores advokat, siger Tina Christiansen, som er mor til den unge handicappede mand, Thomas Wolf Christiansen.

Familiens advokat er Erik Høimark.

Efter en lang række klagesager og et længere forløb afgjorde Ankestyrelsen, at han var berettiget til hjælp 24 timer i døgnet.

Ifølge domsresuméet havde forældrene, Tina Christiansen og Bøje Støckel, i hele perioden passet den unge mand i hjemmet, og retten afgjorde, at han havde krav på betaling af det nævnte beløb til dækning af udgifterne til hjælpen.

Nordvestnyt har i formiddags op til avisens deadline forsøgt at indhente en kommentar til rettens afgørelse fra borgmester Martin Damm (V), kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen og direktør Birgitte Husballe. Borgmesteren er på ferie, mens de to direktører har været optaget af møder.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk