22. september 2019
Kalundborg fra luften - hvordan kan erhverv og kommune fastholde vækst i industri- og andre erhvervsarbejdspladser fremadrettet? Det skal erhvervsfolk, embedsværket og politikere drøfte i gå hjem-møde i næste uge.
Kalundborg fra luften - hvordan kan erhverv og kommune fastholde vækst i industri- og andre erhvervsarbejdspladser fremadrettet? Det skal erhvervsfolk, embedsværket og politikere drøfte i gå hjem-møde i næste uge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune og erhverv skal udvikle i fællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune og erhverv skal udvikle i fællesskab
Kalundborg - 22. marts 2019 kl. 12:56
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en årrække har Kalundborg Kommune nydt godt af en stigning i antallet af industriarbejdspladser. Men skal væksten fastholdes, skal der tænkes nyt. Og det vil kommunen drøfte med erhvervslivet på et gå-hjem møde i næste uge.

»I de seneste 5-10 år har Kalundborg Kommune nydt godt af en stigning i antallet af industriarbejdspladser. Både de højteknologiske og de afledte arbejdspladser, der har fulgt i kølvandet på ekspansion i både biotek-, energi- og anden industri.

Men for stadig at kunne levere væksttal i såvel aktivitet som arbejdspladser, skal der tænkes nyt, så Kalundborg kan fastholde den positive udvikling«.

Ordene er indgangsvinkel til et erhvervsmøde, som Kalundborg Kommune under overskriften Udvikling i Fællesskab sætter i søen tirsdag 26. marts. Rammen er Musisk Skole på Skovbrynet 55 i Kalundborg, med velkomst af borgmester Martin Damm klokken 16. Der er afsat to en halv time til debatten om ny strategi for vækst, erhvervsudvikling og beskæftigelse i Kalundborg.

- Udvikjlingsstrategien skal fornyes - herunder også vejen til bæredygtig vækst. Kommunalbesturelsen vil derfor gerne have alle lokale virksomjeder, medlemmer af erhvervs- og handelsstandsforeningder, repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter samt andre erhvervsinteresserede til at komme med input til, hvordan vi sammen kan skabe den bedste erhvervsudvikling i kommunen, siger Martin Damm (V).

- Nye effektive, automatiserede arbejdsrutiner i en række industrier betyder, at moderat vækst i produktivitet ikke nødvendigvis udløser flere arbejdspladser. Derfor skal erhvervsstrategien de kommende år understøtte såvel de store etablerede virksomheder, og et underliggende vækstlag af iværksættere og mindre virksomheder, siger kommunikationscef Mads Damkær.

På Gå-hjem mødet vil to rutinerede eksperter i regional udvikling og trends - Jens Bjerg, cand. polit. og ekspert i sektor- og forskningsanalyser, og Bjarne E. Jensen, geograf fra Københavns Universitet med speciale i by- og regionaludvikling - give deres bud på, hvordan Kalundborg undgår stagnation, når der er brug for vækst, uden at det går udover bæredygtighed og balance.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk