17. juni 2021
Hvor er det skægt, udbrød en glad Meny-købmand Peter Egebæk, da han så frimærket, lavet i keramik.  Fotos: Jørn Nymand
gallery icon

Se billedserie

Hvor er det skægt, udbrød en glad Meny-købmand Peter Egebæk, da han så frimærket, lavet i keramik. Fotos: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Købmænd kom alligevel på frimærket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Købmænd kom alligevel på frimærket
Kalundborg - 07. juni 2021 kl. 10:15

Det var to glade Meny-købmænd, Peter Egebæk og Michael Skovgaard Rasmussen, som tog hul på en ny uge mandag morgen.

En uventet gæst dukkede nemlig tidligt op med en gave.

To de to købmand blev i forået nomineret af deres kunder til »Hverdagens Helte« - en konkurrence udskrevet af PostNord og Falck. Vandt de den, ville der udkomme et frimærke med købmændene på.

Konkurrencen vandt de ikke, og det havde en kunstner fra Slagelse allerede forudset og lavet et frimærke i keramik af dem - med et glimt i øjet.

- Købmænd er jo bare sat i verden for at tjene penge, og måske derfor blev Kalundborgs Meny-købmænd ikke udvalgt til at komme med på PostNords udgivelser med »Hverdagens Helte«. Og det er jo synd, fordi netop de to købmænd Peter og Michael netop gør sig bemærket ved at gøre rigtig meget for deres kunder, synes Finn Møller, som står bag frimærket i keramik - ligesom han lavet omkring 300 andre.

Finn Møller er kunstner og driver kunstgalleriet MØLLER i mejeriet i Kirke Stillinge tæt ved Slagelse. Han er selv »bare« købmand og har været selvstændig detailhandler siden 1984, en købmand i ordets bredeste forstand.

- Jeg har efterhånden lavet mange frimærker med kendte personer, Dronning Margrethe, Trumph, ministere og Slagelses-borgmester John Dyrby. Motiverne kommer, når jeg bliver inspireret af noget jeg støder på i medierne, siger Finn Møller.

- Jeg følger i sagens natur alt, hvad der har med frimærker at gøre, og da jeg så at et par købmænd var blandt de nominerede, måtte jeg naturligvis også kigge nærmere på dem. Jeg har aldrig besøgt deres butik, det er lidt langt væk til det ugentlige indkøb, men jeg har mange kunder i galleriet, som med stor glæde køber ind i deres supermarked.

Frimærkerne, som måler 19x22 cm, har været en overvældende succes, og til dato er der udkommet over 300 værker, og der bliver løbende fyldt op i frimærkesamlingen, så der altid er ca. 100 at vælge mellem, lige fra kongehuset til tegneseriefigurer - men Meny-købmændene er altså ikke til salg, understreger Finn Møller.

Både Peter Egebæk og Michael Skovgaard Rasmusen tog imod frimærke-kunstnerens gave med et stort smil Det skal have en centrel placering i butikken.

- Det er faktisik bedre end at vinde i PostNord-konkurrencen, sagde Peter Egebæk.

Og så var det tid til en kop kaffe og historier om det at være købmand.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk